18.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Grad koji brine za svoju demografiju: Osiguran dječji doplatak za svu djecu,...

Grad koji brine za svoju demografiju: Osiguran dječji doplatak za svu djecu, neovisno o plaći roditelja

Pleternica će je za svako dijete do 12 godina odvojila 1200 kuna dječjeg doplatka. Za tu mjeru u gradskom proračunu osigurano je milijun i pol kuna.

“Iznos doplatka je 100 kuna po djetetu mjesečno, dakle 1200 kuna na razini godine i isplaćivat će se u dvije rate: jedna će ići u 6. mjesecu, jedna koncem godine”, objasnila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Roditelji se za doplatak mogu prijaviti do 20. studenog.

“Ono što je bitno naglasiti je da se sva djeca mogu prijaviti. Nema posebnih ograničenja i cenzusa. Dječji doplatak je namijenjen svoj djeci do navršene 12. godine”, rekla je Šarić.

Njih je, računaju u Gradu, ove godine oko 1200. S tisuću kuna Grad sufinancira i vrtić za svu djecu

“Kap u moru onoga što se kod nas u Pleternici radi je obilježavanje sajma dječjih udruga, dječji tjedan, imamo kazališne družine, radionice, bajkaonice, knjignik za djecu. Klizalište se u proračun uvrstilo na dječji prijedlog, djeca su birala sprave koje su postavljene na igralištu u gradskome parku”, rekla je Valentina Stojčević iz društva Naša djeca Pleternica.

S 38 naselja Pleternica broji oko 11 tisuća stanovnika. Osim brige za djecu, brinu i za mlade pa tako mladim obiteljima sufinanciraju kupnju prve nekretnine i to s 20 tisuća kuna. Nekoliko obitelji već se vratilo u ovaj grad, u posljednjih godinu dana otvoreno oko 90 novih radnih mjesta. Lijepa priča iz Slavonije, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike