15.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Fuchs objasnio mogu li službe oduzeti dijete ocu iz Krapinskih Toplica

Fuchs objasnio mogu li službe oduzeti dijete ocu iz Krapinskih Toplica

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs osvrnuo se na incident u Krapinskim Toplicama. Podsjetimo, u osnovnu školu u Krapinskim Toplicama je tridesetak antivaksera uletjelo u školu bez ikakve dozvole i najave.

Zbog te će se situacije od ponedjeljka ujutro ulaz u Osnovnu školu u Krapinskim Toplicama nadzirati zaštitari, kao i školsko dvorište.

Ministar obrazovanja osudio je taj događaj.

“Ono što se desilo u Krapinskim Toplicama je nedopustivo. Nemam ništa protiv da svatko ima svoje uvjerenje, hoće li kod kuće spaljivati maske ili gas maske, ali te svinjarije neće raditi po školama. Nećemo dopustiti da djeca koja idu u školu budu ugrožena od nekih skupina ljudi koji nasilno upadaju i provaljuju kroz vrata, ostavljaju traume djeci i zaposlenicima”, rekao je ministar Fuchs.

“Socijalna služba je kontaktirana i znaju za tu osobu, poduzet će mjere koje su u njihovoj nadležnosti, prijavljen je ostalom dijelu sustava. Svako dijete mora zakonski ići u osnovnu školu”, dodao je.

Ministar je odgovorio i prijeti li tom roditelju oduzimanje djeteta:

“I to u konačnici ako i dalje inzistira na takvom ponašanju.”

Fuchs ističe da “treba pojačati represivne mjere” u smislu sankcija prema osobama koje tako upadaju u školska dvorišta.

“Nemojte smetnuti s uma da su prosvjetni radnici službene osobe pa se ovakav upad u škole može tretirati kao da je netko upao u policijsku stanicu”, poručio je Fuchs, piše N1.

Antimaskeri upali u školu u Zagorju, spremačica od šoka završila na hitnoj

Najnovije

Još iz rubrike