14.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Stožer: U Hrvatskoj je 1042 novozaraženih; Beroš: Pridružite nam se na...

VIDEO Stožer: U Hrvatskoj je 1042 novozaraženih; Beroš: Pridružite nam se na toj sunčanoj strani ulice

“Imamo 1042 novooboljela od 10.353 testiranih. Prije tjedan dana bilo ih je 816, prije dva tjedna bilo je 596 novih”, rekao je na pressici Stožera Krunoslav Capak.

“Na karti ECDC-a sve zone Hrvatske po nuc2 su u crvenom, uzimaju se dva kriterija: udio pozitivnih u broju testiranih, incidencija je viša od 75 tako da smo svi ušli u crvenu boju. Po 14. dnevnoj stopi incidenciji, Hrvatska je 17. mjestu u EU, najnižu imaju Poljska i Mađarska, a najvišu Cipar i Irska”, naveo je Capak.

“Sjetimo se trenutka kad smo očekivali dolazak cjepiva. Naporima svjetske stručne javnosti, ono se realiziralo. Sjetite se vremena kad smo pohrlili i cijepili se. Međutim, tada dolazi pad interesa za cijepljenje, dolazi jesen, dolazi nam crvena karta. Mogu se svi ljutiti na mene, ali ja ću reći istinu: virus svoje žrtve nalazi među necijepljenima najvećim dijelom. Od toga ne možemo pomoći. Cijepljeni su u ovom trenutku sigurniji, nalaze se na sunčanoj strani ulice”, kazao je ministar Beroš i pozvao građane na cijepljenje.

“Pridružite nam se na toj sunčanoj strani ulice.”

Najnovije

Još iz rubrike