14.2 C
Zagreb
Naslovnica Sport Ništa od senzacije na kultnom stadionu: Olimpijski pobjednik Yoka nokautirao je Petra...

Ništa od senzacije na kultnom stadionu: Olimpijski pobjednik Yoka nokautirao je Petra Milasa

Petar Milas hrabro se nosio, ali Tony Yoka pokazao je klasu i slavio krajem sedme runde

Hrvatski boksač teške kategorije Petar Milas nažalost doživio je prvi poraz svoje karijere u 16. profesionalnom nastupu. Dobio je 26-godišnji Splićanin priliku karijere na pariškom Roland Garros stadionu. Međutim, olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira Tony Yoka bio je nepremostiva prepreka te je kontrolirao borbu od početka do kraja koji je nastupio u sedmoj rundi. Francuz je nokautirao našeg boksača pred sami kraj sedme runde nakon što ga je prethodno uzdrmao.

Tony Yoka ušao je u borbu protiv Petra Milasa kao veliki favorit i Hrvat je išao po senzaciju na gostujućem terenu. 29-godišnji Francuz 2017. godine debitirao je u profesionalnom boksu nakon izuzetno uspješne amaterske karijere i velika su očekivanja stavljena pred njega. Mnogi ga smatraju jednim od najvećih potencijala teške kategorije, a to je danas samo dodatno potvrdio.

201 centimetar visoki Francuz sedam je centimetara viši od našeg Milasa, a kada uzmemo u obzir da je Yokin ”reach” 208 cm, onda je jasno da se radi o borcu koji je jako opasan s distance. Yoka je i u ovoj borbi dobro koristio svoje fizičke atribute te je gotovo cijelu borbu kontrolirao sa sredine ringa pogađajući Milasa direktima s distance. 26-godišnji Splićanin pokušavao je skraćivati distancu, tražio je metu brzim krošeima, a imao je i kratke intervale kada je dobro radio prednjim direktom. Nažalost, Milas je bio agresivniji borac uglavnom na samom početku svake runde, no Yoka bi ubrzo preuzeo inicijativu te rutinski osvajao runde.

Iako je Milas djelovao kondicijski jako dobro te su njegove konstantne lateralne kretnje radile određene probleme Yoki koji je morao pogađati pokretnu metu, Francuz je u sedmoj rundi prelomio borbu. Nešto više od trideset sekundi prije kraja borbe Tony Yoka pogodio je Petra Milasa lijevim krošeom i ozbiljno ga je uzdrmao. Uputio je Francuz još nekoliko udaraca kojima je poslao Milasa na pod, a sudac je odbrojavao. Donekle se oporavio naš boksač i uspio je nastaviti. Jedna od kontri Milasa neposredno nakon što se ustao ulijevala je nadu kako bi Splićanin mogao izdržati do kraja runde, no moćni Francuz jednostavno nije mogao propustiti priliku da dovrši meč te je agresivno napao Milasa. Na samom isteku sedme runde, točnije sekundu prije kraja runde, Tony Yoka nokautirao je Milasa i došao do 11. pobjede u svojoj karijeri.

Petar Milas nažalost nije uspio u najvećoj borbi karijere, no ovo je tek prvi poraz za ovog hrvatskog boksača, a doživio ga je protiv uistinu sjajnog protivnika. Splićanin je pružio dobar otpor i kući može otići podignute glave te nastaviti s dodatnim radom kako bi ispravio ovaj poraz i vratio se na pobjedničke staze, piše Fight Side.

Najnovije

Još iz rubrike