Macan: Institucije puštene s lanca, poruka svima da paze što rade

– Što si duže u mandatu veća je mogućnost da na neki način kupuješ glasove, a Matija Posavec je zadnja osoba na koju bi se to moglo odnositi. Međimurje je uvijek bilo nekakav primjer, puno se radilo za male novce, kazao je u Studiju 4 politički analitičar Krešimir Macan komentirajući novu akciju Uskoka u kojoj je, među šestero uhićenih i međimurski župan Posavec te zastupnik SDP-a Stjepan Kovač. Dodao je kako moramo u obzir uzeti i persumpciju nevinosti.

Ne iznenađuje, dodaje Macan – da su javne osobe, zaposlenici javnog sektora i svi mi drugi postali svjesni da u pitanju ne moraju biti milijuni, nego i najmanje svote. Poruka je ovo svima da dobro paze što rade – institucije su puštene s lanca.

– Imamo iščekivanje tko će biti Vrhovni sudac, tu se očito očekuje promjena prakse. Premijer nema problem da se bilo koga istražuje. Ovdje ipak ima malo sumnje u nekakvu koordinaciju jer je skandal u Kutini privukao malo previše pažnje, kazao je Macan. Smatra da se odlaženjem na drugu stranu radi ‘klasični spin’, piše HRT.

Share This Article