15.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Strašna tragedija u Makedoniji: Do temelja izgorjela COVID bolnica, ministar potvrdio...

VIDEO Strašna tragedija u Makedoniji: Do temelja izgorjela COVID bolnica, ministar potvrdio da je najmanje 10 poginulih

U sjevernomakedonskom gradu Tetovu zapalila se COVID bolnica. Požar je ugašen, a točan broj ozlijeđenih i preminulih se još uvijek utvrđuje.

Požar u COVID bolnici u Tetovu je ugašen. Svi bolnički timovi su mobilizirani da pomognu ozlijeđenima, od kojih su neki prevezeni u bolnicu u Skopju.

“Plamen je bio velik jer je cijela modularna bolnica izrađena od plastike”, rekao je zamjenik zapovjednika vatrogasne postrojbe u Tetovu za NetPress. Dodao je da ima žrtava, ali da im se točan broj još uvijek ne zna.

Televizija Sitel piše kako je broj žrtava veći od 30.

Ministar zdravstva Venko Filipče potvrdio je da je najmanje 10 poginulih.

“Nesreća u Tetovu oduzela je nekoliko života. 10 ljudi je poginulo u požaru, ali broj bi mogao rasti. Ovo je vrlo tužan dan. Izražavam najdublju sućut obiteljima. Liječnici se bore za živote ozlijeđenih. Molim medije da ne špekuliraju s brojem poginulih. Objavit ćemo točne informacije na vrijeme”, objavio je.

Gradonačelnica Tetova, grada na sjeverozapadu Sjeverne Makedonije, Teuta Arifi rekla je da uzrok požara zasad nije poznat., prenosi dnevnik.hr.

“Požar je već ugašen, a sve ekipe iz bolnice mobilizirane su kako bi pritekle u pomoć ozlijeđenima. Hitno su prevezeni u Skoplje radi odgovarajuće njege, mobilizirani su timovi Klinike”, objavio je ministar zdravstva, prenosi HRT.

Detalji nesreće još uvijek nisu poznati. Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev rekao je da se očekuje forenzičko vještačenje, tek potom će moći dati izjave o onome što se dogodilo, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike