12.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Sedam godina nakon smrti dobio razvod braka. Unuka ispunila djedovu posljednju želju...

Sedam godina nakon smrti dobio razvod braka. Unuka ispunila djedovu posljednju želju koji pod svaku cijenu želio razvod, a evo i zašto

Sedam godina nakon djedove smrti, unuka je ispunila njegovu želju da mu se – razvrgne brak. Neobičan sudski spor vodio se na sudu u Varaždinu. Teško bolestan i ogorčen, stariji je muškarac sredinom 2014. godine pokrenuo postupak za razvod braka jer ga je supruga, s kojom se vjenčao 1999. godine, napustila. Pokupila je stvari i otišla živjeti u drugo selo. On u tijeku parnice, u prosincu 2014., nažalost preminuo, a njegovi nasljednici su nastavili započeti postupak, javlja eMeđimurje.

Pokojnik koji s drugom suprugom nije imao djece, tvrdio je da je s vremenom došlo do trajno i teško poremećenih bračnih odnosa, te da je supruga više puta napuštala bračnu zajednicu, iako je njegovo zdravstveno stanje zahtijevalo posebnu svakodnevnu skrb i njegu. Ostavila je da se o njegovu zdravlju, prehrani i lijekovima skrbe njegov sin i snaha.

To ga je teško pogodilo i povrijedilo, pa je podnio tužbu. Nažalost, nekoliko mjeseci kasnije doživio je drugi moždani udar. Supruga je pokušala iskoristiti njegovu tešku bolest i nemoć, pa je u njegovo ime sudu poslala podnesak kojim on povlači tužbu i odustaje od rastave!

Naknadnim medicinskim vještačenjem utvrđeno je da on taj podnesak zbog stanja u kakvom je bio nije mogao napisati i potpisati. Unuka je odlučila pokrenuti sudski spor na koji ima pravo prema Obiteljskom zakonu, nakon što joj je umro i otac. Želi svoj dio nasljedstva. Kaže da se s djedom dosta često čula i posjećivala ga. Iz razgovora koje je vodila s njim shvatila je da je bio vrlo ogorčen time što ga je supruga ostavila kad mu je bila najpotrebnija. Nakon što je u kolovozu 2014. slomio nogu, supruga ga, rekao je, nije ni posjetila ili barem nazvala telefonom.

Supruga je izniijela svoju obranu i odbacila optužbe na svoj račun. Tvrdi da nije suprug taj koji je podnio tužbu za razvod braka, već su to učinili njegov sin i snaha! Nisu je se, kako je rekla, znali kako riješiti, pa su inicirali razvod. Na sudu je rekla da su suprug i ona imali skladan i lijep život. U kućanstvu je, svjedočila je, najviše ona radila, a sin i snaha uopće nisu dolazili. Nije istina, uvjeravala je sud, da je napustila supruga i pokupila svoje stvari. Otišla je jer se suprugov sin “pravio kao gazda”. Osim toga, posjećivala ga je, tvrdi, redovito u bolnici.

No, sud je utvrdio da baš i nije bila upućena u supružnikovo zdravstveno stanje u spornom razdoblju, a i nije se mogla precizno izjasniti u kojim je to zdravstvenim ustanovama, kada i zašto boravio. Pregledavši dokaze i saslušavši svjedoke, presudio je da je tužba koju je stariji muškarac pokrenuo 2014. protiv svoje supruge radi razvoda braka, bila – osnovana, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike