18.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Mavrović: Vjerujem da u ovim godinama imam što pokazati

Mavrović: Vjerujem da u ovim godinama imam što pokazati

Hrvatski boksač Filip Hrgović nakon dugo vremena vraća se u ring, u petak će se u Klagenfurtu boriti protiv do sada neporaženog Crnogorca Marka Radonjića.

Kao uvertira Hrgovićevom meču bit će ona 52-godišnjeg Željka Mavrovića koji će nakon 23 godine u ring protiv Gruzijca Ramazija Gogichashvilija, koji u profesionalnoj karijeri ima 14 pobjeda, 35 poraza i dva remija.

– Pripremio sam se sjajno, očekujem puno od sebe. Vjerujem da mogu pobijediti i da je to samo prvi korak u jednoj novoj priči u kojoj bih ozbiljno boksao, najavila je borbu legenda hrvatskog i svjetskog boksa.

Govorio je i eventualnom meču s hrvatskim boksačem Alenom Babićem. Navodno je Babiću službeno ponuđen meč s Mavrovićem, no on se tome ismijava. Što misli o tome?

– Mogu reći da ga razumijem. Nije uobičajeno da netko s 52 godine dolazi ponovo u ring. Prije dvije godine kada je Mike Tyson objavio da će doći u ring, djelovalo je čudno, mnogi su bili iznenađeni, isto važi i za mene. Mnogi su u nevjerici što mi to uopće treba, da li je to moguće. Vjerujem u sebe, vjerujem da u ovim godinama imam što pokazati. U petak ću to provjeriti, što kažem u ‘realu’, uživo, s čovjekom koji je upola mlađi od mene. Onda upravo, ta generacija mojih boksača i Tyson, i Holyfield, Rahman, Lennox, tko god, tu su, treniraju. Čini mi se da možemo napraviti dobar show program i da možemo napraviti dobre mečeve. Siguran sam da sam spreman za tako nešto, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike