8.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Djelatnice suda optužene: Odale strogo tajne podatke partneru jedne od njih i...

Djelatnice suda optužene: Odale strogo tajne podatke partneru jedne od njih i ugrozile istragu protiv njega

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv dvije hrvatske državljanke (1994., 1993.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Priopćenje se prenosi u cijelosti:

“Optužnicom se prvookrivljenoj stavlja na teret da je 15. listopada 2020. u Zadru, kao administrativna referentica Županijskog suda u Zadru te zapisničarka raspoređena na rad kod suca istrage tog suda, sadržaj sudskog naloga za primjenu posebnih dokaznih radnji protiv jednog osumnjičenika prenijela drugookrivljenoj administrativnoj referentici i zapisničarki na istom sudu koja je s tim osumnjičenikom bila u emotivnoj vezi iako je znala da je dužna podatke o sadržaju tih radnji čuvati kao službenu tajnu.

Navedeno je prvookrivljena napravila s namjerom da se tijekom provođenja naloženih radnji ne otkrije da su drugookrivljena i osumnjičenik partneri te da se protiv osumnjičenika ne prikupe dokazi. Potom je drugookrivljena svom partneru neovlašteno otkrila sadržaj i podatke iz predmetnog naloga suca istrage iako je znala da su ti podaci službena tajna. Nakon toga je osumnjičenik izbjegavao komunikaciju na nadziranom telefonu te su posebne dokazne radnje protiv njega obustavljene jer nisu prikupljeni dokazi,” piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike