17.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Urnebesna izjava premijera Federacije BiH o cijenama: Nije ulje poskupjelo, nego...

VIDEO Urnebesna izjava premijera Federacije BiH o cijenama: Nije ulje poskupjelo, nego ćete ga kupiti manje

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine iznenadio je izjavom kada je komentirao rast cijena namirnica i rekao da nije problem što je ulje, primjerice, skuplje, nego bi ga onda jednostavno trebalo manje kupovati.

Bizarnom izjavom premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić iznenadio je javnost.

Komentirao je rast cijena ulja i piletine, a govorio je i o pojeftinjenju goriva i krumpira.

Novalić je kazao da je točno su ulje i piletina poskupjeli za 37 posto, no da je istovremeno krumpir 40 posto jeftiniji, a pala je i cijena goriva u odnosu na 2019. godinu. Kada je voditelj istaknuo da 100 konvertibilnih maraka danas nema istu vrijednost u odnosu na 2018. godinu, Novalić je odgovorio da to ovisi o tome što kupujete.

“Ako kupujete ulje, kupit ćete ga 37 posto manje. Kupit ćete manje litara za 37 posto. Umjesto 100 litara kupit ćete 63. Ako kupujete gorivo, dobit ćete ga 10 posto više”, objasnio je Novalić i šokirao javnost.

Nakon ove njegove izjave uslijedila je lavina reakcija na društvenim mrežama. ”Pa koja je ovo veličina! Stručnjak par excellance! Samo kupuj količinski manje i mjesečni izdatak ‘ulje’ ostaje isti! Genije, vizionar…”, napisao je jedan muškarac, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike