14.2 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Užas u vrtiću: Roditelji u šoku slušali kako je odgojitelj seksualno zlostavljao...

Užas u vrtiću: Roditelji u šoku slušali kako je odgojitelj seksualno zlostavljao njihovu djecu. Jedna majka se onesvijestila

Roditelji djece koja pohađaju vrtić “Feldhäuschen” u berlinskoj četvrti Spandau u ponedjeljak su na roditeljskom sastanku doznali kako je jedan od odgojitelja seksualno zlostavljao njihovu djecu. Pritom se jedna majka onesvijestila pa je pozvana hitna pomoć.

Policija je njemačkom RTL-u potvrdila kako se vodi istraga protiv 32-godišnjeg zaposlenika koji je u vrtiću radio dva mjeseca. Sumnjiči ga se kako je za to vrijeme seksualno zlostavljao petero djece, prenosi Fenix magazin.

Roditelji su u šoku slušali zbog čega se sumnjiči 32-godišnji odgajatelj.

Na informativnom događaju djelatnici Arbeiterwohlfahrt (Awo) kao upravitelji vrtića su htjeli roditeljima ponuditi podršku. No, roditeljski sastanak je izmaknuo kontroli, jednoj majci je pozlilo, onesvijestila se te je pozvana hitna pomoć. Djelatnici hitne pomoći su potom obavijestili policiju pa je na roditeljski sastanak stigla i policija.

Zaposlenici vrtića, Awo i roditelji su se dogovorili kako će vrtić ostati zatvoren do kraja tjedna. Za to vrijeme roditelji i odgojitelji bi se trebali pripremiti kako bi se program vrtića ponovno mogao normalno odvijati.

Prema policijskom priopćenju, 32-godišnji osumnjičenik je zlostavljao djecu dok je na njih pazio tijekom njihovog boravka u vrtiću.

“Prema dosadašnjim saznanjima, 32-godišnji zaposlenik vrtića je obavljao seksualne radnje nad djecom dok ih je čuvao. Prvi put je policiji prijavljen 25. kolovoza. Prošlog su tjedna uslijedile još četiri prijave o incidentima za koje se također navodi da su se dogodili prije 25. kolovoza”, priopćila je policija, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike