12.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Noćna drama u Splitu: Zbog uklanjanja stupića sukobili se dogradonačelnik i Kerumov...

Noćna drama u Splitu: Zbog uklanjanja stupića sukobili se dogradonačelnik i Kerumov partner, stigla i policija

U Splitu je došlo do sukoba zbog parkinga u Osječkoj ulici na Gripama na parkingu koji koristi Kerumov partner Tonći Omrčen.

Grad Split je uklonio stupiće na parkingu koji koristi firma Tonćija Omrčena, poduzetnika bliskog Željku Kerumu. On je također bio prisutan na mjestu događaja te se verbalno obračunao sa zamjenikom gradonačelnika Bojanom Ivoševićem.

Pozvana je i policija koja je stigla na intervenciju s nekoliko vozila. Ivošević je na mjestu događaja dao izjavu za medije u kojoj je rekao kako se radi o nelegalno postavljenim stupićima na nerazvrstanoj cesti.

“Grad Split i gradonačelnik nije donio zaključak da naplaćuje parking mjesta, ova parcela je u vlasništvu Grada i parking je besplatan. Mjesta na drugoj strani će tek biti predmet rasprave”, kazao je Ivošević.

“Ova strana je naša i ta tvrtka to nikad neće dobiti. Nikada neće moći upravljati ovim jer nije registrirana za takvu djelatnost. Svim parking mjestima kojima je vlasnik Grad po zakonu može upravljati ili sam Grad, ili preko gradskog komunalnog poduzeća. Treća opcija je da Grad nekome privatniku da koncesiju ako ima registriranu djelatnost za obavljanje uslužne komunalne djelatnosti naplate parkirališta”, zaključio je Ivošević.

Stupići su nakraju prepiljeni, a djelatnici tvrtke Cestar obojali su pješački prijelaz, piše dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike