17.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bračni par ukrao kosilicu, suprug se branio: Partizani su me tukli na...

Bračni par ukrao kosilicu, suprug se branio: Partizani su me tukli na Golom otoku pa sam postao senilan

Supružnici Vladimir i Sanela proglašeni su krivima i osuđeni na zatvorske kazne zbog krađe električne kosilice vrijedne oko 2700 kuna iz trgovačkog centra u Čakovcu, piše Danica.hr.

Prošle godine u travnju oni su s ulaza u trgovinu uzeli kosilicu i otišli bez plaćanja. Ali sve to su snimile nadzorne kamere sve su snimile pa im je policija već isti dan pokucala na vrata obiteljske kuće iz sela u okolici Čakovca. Vladimir je dobio 8 mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro, a supruga Sanela dobila je 8 mjeseci uvjetno. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti.

“Vozio sam kćer na kosilici dok je supruga bila u trgovini i onda sam primijetio da nas nitko ne pazi pa sam kosilicu odnio u auto i stavio je u prtljažnik. Kad smo došli doma, kosilicu sam izvadio. Ubrzo nakon toga došla je policija i raspitivala se za kosilicu.Kad su otišli uzeo sam kosilicu i vratio je u dućan. Ostavio sam je pred ulazom i nikome od prodavača nisam se javio. Idućeg dana je supruga otišla i platila kosilicu, te kupila novu tako da je trgovina još i u plusu, a ne minusu”, branio se Vladimir.

No, njegov iskaz tijekom istrage razlikovao se od iskaza na suđenju. U istrazi je tvrdio da nije ukrao kosilicu, a na suđenju je sve priznao.

“Partizani su me tukli na Golom otoku pa sam postao senilan i zaboravljam događaje. Tako sam, izgleda, kosilicu uzeo i zaboravio je platiti, a kosilice više nema. Kako sam je ja ukrao iz dućana, tako su je i meni ukrali iz kuće”, tvrdio je Vladimir, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike