10.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Vrijeme danas sunčano i toplo, na Jadranu prolazno naoblačenje

Vrijeme danas sunčano i toplo, na Jadranu prolazno naoblačenje

Prostrana anticiklona smjestila se nad središnjom Europom. Nestabilan hladni zrak povezan s ciklonom s Atlantika premješta se prema Biskajskom zaljevu i utječe na vrijeme u Velikoj Britaniji, Francuskoj i na zapadnoj obali Pirinejskog poluotoka. Ciklonalni sustav iznad Egejskog mora popunjava se, a pod njegovim utjecajem nalazi se istok Balkanskog poluotoka. Naši krajevi nalaze se pod utjecajem anticiklone i vrijeme je stabilno i vedro.

Danas poslijepodne prognoziramo da će mala količina nestabilnog zraka sa sjeverozapada prijeći Alpe i uzrokovati prolazno naoblačenje u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti, Istri i na sjevernom Jadranu. Prognoziramo visoku slojevitu, raskidanu naoblaku tako da će biti dosta sunčanih razdoblja. Nad srednjim i južnim Jadranom te istočnim krajevima unutrašnjosti zadržat će se vedro i stabilno vrijeme.

Slaba bura puhat će ujutro na južnom Jadranu, a poslijepodne će okrenuti na umjeren do jak maestral.

Jutros su u unutrašnosti izmjerene temperature od 8 do 13, a na Jadranu oko 20ºC.

Prognoziramo poslijepodnevne temperature zraka u unutrašnjosti od 25 do 27, a na Jadranu od 28 do 31ºC.

Do kraja tjedna zadržat će se stabilno i toplo vrijeme uz slab razvoj dnevne naoblake. Na Jadranu će vrijeme biti toplo i vrlo toplo s jutarnjim burinom i poslijepodnevnim maestralom, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike