16.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Odakle Mamiću 44,5 milijuna? Za dug državi mu je dao hercegovački kralj...

Odakle Mamiću 44,5 milijuna? Za dug državi mu je dao hercegovački kralj kladionica

Hercegovački poduzetnik Renato Reno Korać, vlasnik lanca kladionica u BiH, osoba je koja je Zdravku Mamiću dala ili posudila 44,5 milijuna kuna kojima je Mamić krajem srpnja ove godine podmirio dug državi na osnovi pravomoćne sudske presude iz Osijeka te na taj način spriječio ovrhu države nad svojom blokiranom imovinom, piše Jutarnji list.

“Ma neću to uopće komentirat’. Nema potrebe da to komentiram za novine. Neka ljudi pišu, to je njihovo pravo, no ja to neću komentirat'”, rekao je u kratkom telefonskom razgovoru Zdravko Mamić nakon što je upitan može li nešto reći o spomentuoj pozajmici od 44,5 milijuna te o njegovu odnosu s Koraćem.

Korać je bio aktivan i u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović. Na njegovom Facebooku može se naći puno slika s osobama iz javnog života poput Marka Perkovića Thompsona, Zdravka Dalića, Milijana Brkića…

Podsjetimo, Mamiću se na teret stavljala šteta od 52 milijuna kuna, no 7.5 milijuna kuna država mu je već bila oduzela, a radi se o jamstvu koje je Mamić svojevremeno uplatio za ukidanje istražnoga zatvora.

Mamiću je do podmirenja duga od 52 milijuna kuna nedostajalo još 44.5 milijuna kuna, a država bi ubrzo na osnovi tog potraživanja nad njegovom blokiranom imovinom, nekretninama i jahtom počela provoditi ovrhe.

No, 21. srpnja Mamićeva supruga Marina je na račun države uplatila preostalih 44.5 milijuna kuna te tako podmirila dug. I sa Državnim odvjetništvom je sklopljen sporazum da se taj novac Mamiću, ako bi Ustavni sud i ukinuo pravomoćnu presudu protiv njega, ne vraća tijekom ponovljenoga postupka, već će se čekati pravomoćni ishod toga eventualnog ponovljenog postupka, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike