18.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Nakon skandala u DP-u, Škoro i Vučemilović pronašli novi saborski klub? Evo...

Nakon skandala u DP-u, Škoro i Vučemilović pronašli novi saborski klub? Evo kome se izgleda pridružuju

Nakon ljetne stanke, Sabor ponovno kreće s radom iduće srijede, 15. rujna, a u jesenskom zasjedanju doći će do nekih promjena unutar saborskih klupa.

Klub SDP-a ostat će bez dijela zastupnika, samo je pitanje koliko, bivši šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i njegova sestra Vesna Vučemilović neće više biti dio stranačkog kluba, a osnovan je i novi 14. klub između oporbenih zastupnika Darija Zurovca i Damira Bajsa te pripadnika vladajuće koalicije i predstavnika romske nacionalne manjine Veljka Kajtazija, donosi Novi list.

Škoro je jučer rekao da će do kraja tjedna on i njegova sestra odlučiti hoće li osnovati svoj klub ili se priključiti nekom od postojećih. Kako doznaje Novi list, oboje pregovaraju s Hrvatskim suverenistima te će im se gotovo sigurno pridružiti.

Četvero suverenista je na parlamentarnim izborima u Sabor ušlo na listi Domovinskog pokreta, ali su se odvojili u zaseban klub prije konstituirajuće sjednice, osiguravši tako da novac iz državnog proračuna za njih ne odlazi Domovinskom pokretu, nego njima. Iako Škoro tada nije bio zadovoljan s time, izgleda da će im se sada pridružiti, ali novac iz proračuna za Škorin zastupnički mandat i dalje će ići Domovinskom pokretu.

Navodno su za suradnju sa suverenistima bili zainteresirani i u stranci koju je Škoro vodio. Mario Radić, koji vodi Domovinski pokret do izbora novog šefa, govorio je kako su moguća pojačanja njihovog kluba, ali su se prema svemu sudeći suverenisti opredijelili za Škoru, koji je i dalje potpredsjednik Sabora.

Predsjednik saborskog kluba Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica jučer je rekao kako nije isključeno da Škoro nastavi obnašati ulogu potpredsjednika parlamenta, a Škoro vjeruje kako će se Domovinski pokret dogovoriti s HDZ-om, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike