10.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Cijepljenje trećom dozom počinje početkom sljedećeg mjeseca, prvi na redu su oni...

Cijepljenje trećom dozom počinje početkom sljedećeg mjeseca, prvi na redu su oni koji su se prvi cijepili

Kako se već dugo priča i najavljuje cijepljenje trećom dozom cjepiva protiv koronavirusa, epidemiologinja HZJZ Dijana Mayer za RTL potvrdila je kako docjepljivanje kreće početkom listopada.

Prvi na redu budu bili bi oni koji su se prvi cijepili, a doze se neće kombinirati, što znači da će treća doza biti kakve su bile i prve dvije. Docjepljivanje neće biti obavezno, a trećom dozom se može cijepiti tko hoće. Preporuka je da bi trebalo proći 8 mjeseci nakon druge doze.

Mayer je naglasila kako će odluka vrlo brzo biti donesena: “Definitivno se ide s trećom dozom. Planira se početkom listopada. Bitno je da prođe osam mjeseci od druge doze, znači oni koji su se prije 8 mjeseci cijepili s drugom dozom, bit će na redu za treću dozu. Znamo svi da su se na početku cijepili stariji od 65 godina, imunokompromitirane osobe, korisnici domova za smještaj starijih osoba, zdravstveni radnici pa će tako oni biti sada prioritetne skupine za treću dozu.”

Kaže kako je jedan od kriterija da mora proći osam mjeseci, ali kako prije tih osam mjeseci ni nema potrebe. Objašnjava da svi oni koji su se cijepili u prosincu, siječnju i veljači će biti prvi na redu za treću dozu, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike