8.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Premijer o žetončićima: To je uvredljivo i za nas i za saborske...

Premijer o žetončićima: To je uvredljivo i za nas i za saborske zastupnike

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon održane sjednice Predsjedništva HDZ-a.

U srijedu će se održati sastanak s bankama u 10 sati gdje ćemo tražiti rješenja za ova prešutna prekoračenja, najavio je premijer.

Konmentirao je što očekuje od saborske jeseni i planira li povećavati većinu.

“Sve što se zbiva unutar SDP-a i Domovinskog pokreta je tema koju su nametnuli neki akteri, komentatori, političari i mediji koji su van HDZ-a. Nitko drugi iz HDZ-a ni ja ni u jednom jedinom trenutku niti između redaka nije rekao da će razgovarati s nekim da se povećava parlamentarna većina”, istaknuo je Plenković.

“Nikakva nevidljiva ruka nije destabilizirala DP-a ili dovela do raspada saborskog kluba SDP-a. To je čak uvredljivo za nas koji o tome ne pomišljamo, a i za saborske zastupnike. Ako netko svojom voljom kaže ja bi podržao taj zakon, to je sasvim u redu. Da ćemo mi nekoga ići tražiti dozivati, to se ne događa”, kazao je premijer govoreći o povećavanju većine tzv. “žetončićima”.

“Poziv za sastanak sa mnom prije formiranja Vlade su odbili SDP, Domovinski pokret, Centar, Možemo – svi su odbili. Za Banske dvore. To je bilo prije formiranja vlade”, dodao je Plenković.

Komentirao je i izbor čelnog čovjeka Vrhovnog suda.

“Mi ćemo stav sudaca primiti na znanje, nakon rasprave u četvrtak i javnost će se upoznati s kandidatima, pa i sa sucem Dobronićem. Dopustimo da nadležni odbor za pravosuđe obavi saslušanja kandidata”, rekao je Plenković, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike