21 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Marušić: Netolerantni smo prema LGBT turistima, sintagma o dubljem džepu je glupa

Marušić: Netolerantni smo prema LGBT turistima, sintagma o dubljem džepu je glupa

Turistička posezona ne posustaje. Na ruku nam ide ljeto koje se – sudeći prema temperaturama, ali i meteorološkim prognozama – neće tako lako dati, barem što se tiče mjeseca rujna. Kvarner i Crikvenička rivijera i dalje broje noćenja, a gosti ne daju tamošnjim ugostiteljima da zatvore restorane. Međutim, ono što nama nedostaje je osmijeh, a i prilično smo netolerantni prema drugačijima, smatra Željko Marušić, djelatnik u turizmu i izdavač lista “Turist plus” koji je gostovao jutros u Studiju 4 HTV-a.

– Mi smo prilično netolerantni prema drugačijima. Evo jedan zgodan primjer onoga po čemu se na neki način ta tolerancija mjeri, to su LGBTQ ljudi, jednostavno rečeno, kako volimo reći – gay osobe. U Kolumbiji to je nešto potpuno normalno. Niti će se tko okrenuti. Imao sam prilike kad sam bio u Leticiji, najistočnijem gradu u Kolumbiji na Amazoni, dva mlada dečka su bila. Oni su se normalno grlili, ljubili na cesti, u hotelu, na izletničkom brodu i nitko nije obraćao pozornost osim mene, koji sam došao s Balkana! To su turisti koji donose jako puno novaca i to je nešto što mi zanemarujemo, ocijenio je.

Na pitanje što misli o sintagmi “borimo se za goste dupljeg džepa”, odgovara:

– To je jako glupo i stalno se borim protiv tog načina razmišljanja – da moramo imati sve hotele s pet zvjezdica i tome slično. Uvijek zaboravimo da svaki gost ima samo jedan želudac, to nije Alf!, kazao je, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike