16.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Vrijeme sunčano uz umjerenu naoblaku, idući tjedan vraća se “bablje” ljeto

Vrijeme sunčano uz umjerenu naoblaku, idući tjedan vraća se “bablje” ljeto

Nad Europom je prostrano polje visokog tlaka anticiklone koja utječe na vrijeme u našim krajevima. Mala količina nestabilnog zraka koji se zadržava nad Sredozemnim morem prodrla je noćas nad srednji i južni Jadran te uzrokovala povećanu naoblaku i slabu kišu u okolici Splita i Makarske. Nestabilan zrak će se brzo premještati prema jugoistoku i oko podneva će se razvedriti.

U unutrašnjosti su jutros temperature bile od 9 do 12 ºC, a u gorskoj Hrvatskoj oko 7ºC. U zaobalju je jutros mjerena tempetatura zraka oko 18, a na Jadranu od 20 do 22 ºC.

Danas će vrileme biti sunčano uz mjestimice malu do umjerenu naoblaku. Samo na srednjem i južnom Jadranu bit će više naoblake. Na Jadranu će poslijepodne zapuhati umjeren maestral koji će poslijepodne i navečer skrenuti na jaku buru.

Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti od 25 do 27, a na Jadranu od 27 do 31ºC. Temperatura mora od 23 do 25ºC.

Idući tjedan prognoziramo stabilno vrijeme i pravi povratak “babljeg” ljeta. Noćne temperature u unutrašnjosti od 10 do 14, na Jadranu od 18 do 20, najviše dnevne temperature bit će od 28 do 30ºC, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike