8.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Prosvjed u Puli, Aškić: Smrad s Kaštijuna i problem tog centra riješit...

Prosvjed u Puli, Aškić: Smrad s Kaštijuna i problem tog centra riješit ćemo do slijedećeg ljeta

Jutros se na Portarati održao najavljeni protesni skup građana koji žive u okolici Županijskog centra za gospodarenjem otpadom Kaštijun. Stanovnicima Pule, Vinkurana, Pomera, Banjola, Pješčane Uvale, Valbonaše, Vintijana i Medulina pridružili su se i brojni političari, kao što su gradonačelnik Pule Filip Zoričić sa suradnicima, njegova savjetnica za zelenu politiku Koviljka Aškić, SDP-ov Danijel Ferić, članovi pulskog Možemo! predvođeni Dušicom Radojčić te načelnik Medulina Ivan Kirac koji je naglasio da je prosvjed došao kao građanin kojemu smeta smrad s Kaštijuna.

Okupljenima su se obratili inicijator protesta Boris Kapuralin, predstavnik građanske inicijative “Čist zrak-duga ljubav” Ivo Lorencin, građani Vinkurana Željko Ilić i Divna Radolović Rosanda, već spomenuta Koviljka Aškić te gost iz ŽCG Marišćina, i mnogi drugi. Procjena policije govori o 150 prisutnih građana na Portarati.

Aškić je u izjavama za medije i u razgovoru s građanima kazala da odgovorno tvrdi da će se smrad s Kaštijuna i problem tog centra riješiti do slijedećeg ljeta.

Opširnije u tiskanom izdanju Glasa Istre od ponedjeljka.

Najnovije

Još iz rubrike