11.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Čak 124 kotlića fiš-paprikaša krčkalo se u Belom Manastiru

Čak 124 kotlića fiš-paprikaša krčkalo se u Belom Manastiru

124 kotlića fiš-paprikaša skuhalo se u Belom Manastiru na najvećoj fišijadi u Hrvatskoj. Ova manifestacija nije samo kulinarsko natjecanje u pripremanju najboljeg fiša nego i dio tradicije, kulture i turističke ponude Slavonije i Baranje.

Ovo je najveća fišijada u Hrvatskoj. Sudjelovali su kuhari amateri, ali i profesionalci.

– Recept je svježa riba, dobra paprika i volja, ljubav prema fišu, nabraja Darko Kovačević, međunarodni prvak u kuhanju fiša 2019.

– Inače koristimo baranjsku papriku, ja sam iz Kopačeva, a tajna je sve u paprici, naravno i u ribi, riba je iz Dunava, kaže Tomislav Merk, Vinkovci.

Iskusniji kuhari savjetovali su one koji su prvi put uzeli kuhaču u ruke.

– Imam punca, on je uz mene. On me naučio, on je rekao da krenem, da moram jednom probati, da je pitanje samo vremena kad ću to svladati. Ja sam rekao, fišijada je, najveća u Hrvatskoj, ajmo skuhati fiš, rekao je Darko Matijaković, Đakovo.

– Mi u Baranji, a možemo reći i u cijelom Podunavlju, želimo izbrendirati fiš kao naš proizvod koji je ovdje ovakav i nigdje drugdje na svijetu ne možete probati takav fiš, objašnjava Matej Perkušić, direktor Turističke zajednice Baranje.

Nije toliko važno bilo pobijediti, već “samo neka je zdravlja i veselja, to je najbitnije”, a za dobar fiš, najbitnije su dobre ribe, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike