6.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Živozidaški gradonačelnik Čabra ukinuo obavezu maski u školama: Dok sam ja ovdje,...

Živozidaški gradonačelnik Čabra ukinuo obavezu maski u školama: Dok sam ja ovdje, maski neće biti

Postupak gradonačelnika Čabra pozdravio je i europarlamentarac Vilibor Sinčić naglasivši kako su odluke o svemu vezanom uz koronu, a posebno uz nošenje maski, devedeset posto rezultat političkih odluka, a ne znanstvenih procjena i ocjena

Gradonačelnik Grada Čabra Antonio Dražović i Ivan Vilibor Sinčić zastupnik u Europskom parlamentu, oba članovi Živog zida, održali su u Gerovu tiskovnu konferenciju na kojoj su predstavili svoju ideju o, kako su to nazvali, “oslobođenju od obaveze nošenja maski u školama”.

Nastava u Čabru biti će potpuno normalna, rekao je gradonačelnik Dražović i pojasnio kako je lokalni stožer Civilne zaštite donio, u okviru svojih zakonom određenih mogućnosti, odluku o ukidanju obveze nošenja maski u školama:

“Tu smo odluku donijeli jučer na sastaku Stožera CZ Grada Čabra i ona je od tog trenutka i službena. Srž te naše odluke je da smo mi kao lokalna samouprava dužni u što većoj mjeri omogućiti normalan rast i razvoj naše djece. Nema smisla da djeca masku ne nose prije i poslije nastave, a tjera ih se da to rade na nastavi u školi. Oštro sam protiv toga. Vjerujem da će odluku našeg Stožera poštivati škole na našem području. Naravno, tko hoće nositi masku, nećemo ga sprečavati, ali maske u školama našeg područja više nisu obvezne. Isto to vrijedi i za sve prostore koji su u ingerenciji nas kao lokalne samouprave, a na trgovine i privatne obrte ne možemo utjecati. No, svih pozivam na zdravi razum koji ukazuje kako su nam maske nepotrebne i kako od njih ima više štete, nego koristi.”, reao je Dražović uputivši na kraju svog obraćanja i poziv ostalim hrvatskim lokalnim samoupravama da učine istu stvar.

Postupak gradonačelnika Čabra pozdravio je i europarlamentarac Vilibor Sinčić naglasivši kako su odluke o svemu vezanom uz koronu, a posebno uz nošenje maski, devedeset posto rezultat političkih odluka, a ne znanstvenih procjena i ocjena.

“Sva dosadašnja znanstvena istraživanja pokazuju kako je opravdanost nošenja maski gotov nikakva.”, rekao je Sinčić naveši i niz prijmjera te zaključivši kako je ovo prvi istup Živog zida vezan uz širenje spoznaje o nepotrebnosti nošenja maski, a uslijedit će i novi ovakvi istupi kojima će se nastojati pokazati kako su sve stroge mjere i svi lockdown postupci kontraproduktivni i donose štetu.

Dakle, Živi zid traži da “maske padnu” pa od ponedjeljka, odnosno prvog dana nastave predstojeće školske godine, u čabarskim osnovnim školama i SŠ Vladimir Nazor, maske neće biti obvezne. To je stav CZ Grada Čabra. Kako će pak reagirati škole čiji je osnivač Županija i djeluju pod ingerencijom Ministarstva prosvjete, vidjet ćemo već u ponedjeljak. Sudeći po njihovim službenim stranicama i uputama koje su dobili roditelji, stanje je nešto drugačije pa je jedino što je sigurno da će školska godina na području Grada Čabra početi na vrlo neuobičajen način. Bar kad je riječ o maskama.

“Znanstvena istaživanja pokazala su da od nošenja maski nema nikakve koristi, a podaci o broju suicida u posljednjih godinu dana na području Hrvatske vrlo su upozoravajući jer je bilo gotovo 600 samoubojstava što svjedoči o udvostručenom porastu depresije i tjeskobe. Posljedice epidemioloških mjera na mentalno zdravlje građana tek ćemo saznati, a kako svjedoče sadašnji pokazatelji, stanje će biti jako loše. Baš stoga dok god budem gradonačelnik Čabra maske na našem području neće biti obvezne.”, rekao je gradonačelnik Dražović, piše Novi list.

Najnovije

Još iz rubrike