14.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nadbiskup Uzinić osudio tekst Slobodne: Pogrešno je osuđivati i odbacivati…

Nadbiskup Uzinić osudio tekst Slobodne: Pogrešno je osuđivati i odbacivati…

Riječki nadbiskup mons. Mate Uzinić se na misi u crkvi Gospe Lurdske u Rijeci osvrnuo na članak Slobodne Dalmacije o bivšoj prostitutki koja sada radi u Centru za socijalnu skrb, a koji je izazvao žestoke kritike.

“Molio bih vas, draga mlada braćo, da uvijek vodite računa da svojim služenjem predstavljate Krista. Ulazite u njegovu službu, a onima koji su u njegovoj službi na prvome mjestu trebaju biti čovjek i njegovo dobro, kao što su bili Kristu. Postajete đakoni u Crkvi, ne zbog sebe, nego zbog ljudi, osobito siromaha. Neka vam u svijesti bude da su siromasi, bez obzira o kakvom je siromaštvu riječ, naši bližnji, naša braća i sestre. Dužni smo odbaciti sve predrasude, svoje strahove i želju za sigurnošću i postati siromašnima doista bližnji”, rekao je mons. Uzinić, prenosi Novi list.

Govoreći o siromaštvu rekao je da ono može biti materijalno, kojeg ima previše u današnjem svijetu, jer oni koji imaju previše nisu spremni dijeliti. Dodao je da nas evanđelje također usmjerava da siromahe prepoznamo u onima koji su siromasi na drugačiji način, grješnicima, onima koji su odbačeni, isključeni, jer su možda nekad prekršili zakon.

“U jednoj novini osvanuo je naslov o osobi koja je bila prostitutka, i ispalo je da, zato što je jednom bila prostitutka, sad više ne bi smjela činiti ništa dobro. To je taj pogrešan način, odbacivanje i osuđivanje ljudi zbog nekog čina ili djela”, kazao je Uzinić, prenosi N1.

Vučetić u obrani bivše prostitutke koja radi kao psihologinja: Prostituiranje započinje s prvim klijentom, a završava s posljednjim

HND: Zgroženi smo. Cijelo uredništvo Slobodne Dalmacije treba dati ostavku

300 psihologa žestoko reagiralo na javnu prozivku kolegice koja je uhićivana zbog prostitucije: Tražimo ispriku

Bivša prostitutka dobila posao u dalmatinskom Centru za socijalnu skrb; u policijsku klopku upala je dvaput

Najnovije

Još iz rubrike