8.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Evo zašto nikada ne smijete sjesti na krevet u odjeći koju nosite...

Evo zašto nikada ne smijete sjesti na krevet u odjeći koju nosite preko dana

To što ste se tuširali ujutro ne znači da vam je odjeća koju ste nosili u tramvaju, autobusu ili na radnome mjestu čista. Ako vam je navika leći na krevet u toj istoj odjeći, jako griješite. Evo zašto.

Pravilna higijena je jako važna za cjelokupno zdravlje, ali bez obzira na nju rublje, a pogotovo ono donje, se mora često mijenjati. Video na portalu Lifehacker.com otkriva kako ljudsko tijelo proizvodi prljavštinu i to puno prljavštine. Tu je stara, mrtva koža koja se nalazi po cijelom tijelu, a tih stanica u danu se proizvede i do 500 milijuna, a da ne spominjemo litru znoja.

Bakterije i organizmi mogu preživjeti tjednima, ali i mjesecima na odjeći, otkriva Philip Tierno, direktor centra za mikrobiologiju u New Yorku koji je otkrio i kako nova odjeća može biti puna bakterija, virusa i bacila. Dakle perite i novu robu prije nošenja, ali i majicu nakon što ste ju nosili 8 sati.

Dermascope.com pojašnjava kako neke tkanine mogu uzrokovati iritaciju kože, a one koje se javljaju na leđima i prsima su često posljedice stalnog prislanjanja materijala na kožu. Što su one prljavije to je veća mogućnost da će se razviti iritacija, prenosi Ordinacija.hr., prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike