8.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno U Varteksu kasne plaće za 1000 radnika: Naravno da smo svi zabrinuti,...

U Varteksu kasne plaće za 1000 radnika: Naravno da smo svi zabrinuti, ali uvjereni smo u uspjeh, nemamo nikakvu namjeru zatvoriti kompaniju, radna mjesta su nam prioritet

“Nemamo namjeru zatvarati kompaniju, štoviše, radna mjesta su nam prioritet u ovim jako teškim okolnostima za tekstilnu industriju”, rekao je predsjednik Uprave Varteksa Tomislav Babić.

Komentirajući nagađanja da je kompanija pred zatvaranjem, Babić ističe kako su malo prije krize naslijedili visokozaduženu kompaniju pred raspadom, koja je, napominje, napravila skoro milijardu kuna gubitka u 15 godina.

“Uzlet kompanije s preko 1000 zaposlenih od kojih 700 radnika – uglavnom radnica – u pogonu je koronakrizom prekinut, i to ne stanjem na hrvatskom tržištu nego otkazom narudžbi iz inozemstva, pri čemu preko 400 radnika praktički nema posla. Mjere pomoći pokrivaju tek mali dio tog troška. Svejedno, odlučili smo ne otpuštati radnike”, istaknuo je.

Jedini izlaz, osim poslovnog preokreta kompanija vidi u prodaji nepotrebnih nekretnina. Njih su, s jedne strane dužni prodavati prema ugovoru s bankama, a s druge strane one same su u teškim uvjetima značajno usporile tu prodaju.

“Plaće nažalost kasne 5 dana, ali smo uvjereni da će kao i sve dosadašnje biti isplaćene kad završimo transakcije u tijeku. Ponosni smo da smo tijekom cijele krize isplaćivali plaće i zadržali radna mjesta.

Pozicija vlastitog branda je bolja nego ikada, vrhunskom kvalitetom i prihodima u maloprodaji koji su ovaj mjesec veći čak za 20% od istog mjeseca rekordne prertkrizne godine”, rekao je.

Predsjednica Radničkog vijeća Božica Čiček-Mutavdžić rekla je da nikakva odluka o stečaju nije ni u primisli.

“Radimo, posao ide, maloprodaja nam raste, prodaje se neaktivna imovina, nekadašnje zgrade i zemljišta u krugu tvornice i u narednim danima očekuje se potpisivanje ugovora s kupcem.

Naravno da smo svi zabrinuti zbog kašnjenja plaća, ali imamo uvjeravanja da će isplata plaća biti uskoro. Mi se borimo i svi vjerujemo da ćemo uspjeti”, rekla je Božica Čiček-Mutavdžić, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike