8.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Osječanin se dvaput cijepio, ali i dalje ne može dobiti COVID potvrdu....

Osječanin se dvaput cijepio, ali i dalje ne može dobiti COVID potvrdu. Tko je za to kriv?

Jedan Osječanin našao se u nevjerojatnoj situaciji. Iako je primio obje doze cjepiva protiv koronavirusa, ne može ishoditi COVID potvrdu, piše Glas Slavonije.

Naime, prvi put se cijepio u osječkoj dvorani u Gradskom vrtu, u okviru poziva na cijepljenje bez naručivanja, a također je poštivao i dodijeljeni mu drugi termin. Kada je objavljeno da se COVID potvrde mogu dobiti i u ljekarnama, odlučio je tako izvaditi tu potvrdu.

“Ostao sam iznenađen kada su mi magistre rekle da mi ne mogu dati potvrdu zato što jednostavno nisam uveden u sustav. Kao da se nisam niti cijepio”, rekao je za Glas Slavonije.

Da njegovo cijepljenje nije evidentirano u sustavu nažalost je točno, odgovorili su i u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

U jednom trenutku, prema naputku Ministarstva zdravstva, prelazilo na novu aplikaciju za evidenciju cijepljenja, a u tom prebacivanju i uvođenju tzv. premosnice, provodilo se cijepljenje, ali sustav to jednostavno nije evidentirao.

“Liječnik koji je cijepio može napraviti ponovni upis, a za to je potrebno imati dokumente s cijepljenja, gdje je vidljiv faksimil liječnika”, poručuju iz NZJZ-u Osječko-baranjske županije. a nakon toga potvrda se može dobiti na uobičajenim mjestima, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike