Legendarni član momčadi SSSR-a kritizirao Karpina uoči Hrvatske

Photo by Alexander Awerin on Unsplash

Jevgenij Lovčev, jedan je od najboljih igrača SSSR-a 1972. godine, kada su igrali finale Europskog prvenstva u Belgiji, izgubivši od tadašnje Zapadne Njemačke 3:0. U intervjuu za Sovetsky Sport bio je kritičan prema odlukama novog izbornika Valerija Karpina, a uoči ogledam Rusije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, piše HRT.

Na početku intervjua kritizirao je odabir Valerija Karpina što se tiče mjesta prvog vratara.

Smatra da među vratnicama ne bi trebao biti naturalizirani Rus, inače Brazilac Guilherme, za kojega se očekuje da će startati, već da bi trebao braniti Aleksandr Maksimenko, inače član Spartaka, kluba u kojem je igrao Lovčev.

Rusija među 30 pozvanih igrača za rujanske kvalifikacije ima čak pet vratara, a među tih pet nema dvojca koji je branio na Euru, radi se o Šunjinu i Safonovu. To je čudilo i ruske novinare koji su na konferenciji za medije uoči ogleda s Hrvatskom oko toga postavili pitanje novom izborniku.

– Uvijek je kriv glavni trener, bit ću kriv i ja. A moje je mišljenje da tu odluku mora donijeti trener vratara. On radi s golmanima, on najbolje poznaje njihovu psihu, njihovo stanje može razumjeti samo onaj tko je s njima dulje vremena, odgovorio je Karpin na pitanje o broju i kvaliteti vratara sve začinivši i pomalo bizarnom izjavom da bi pozvao i 10 vratara da je to moguće.

Lovčev pak govori o utakmici s Hrvatskom.

– Teško je predvidjeti ishod utakmice, ali smatram da u ovome trenutku Rusija nema dovoljno aduta za svladati ekipu poput Hrvatske. Ipak, Hrvati imaju problema, otišlo je i nekoliko bitnih igrača nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Kritičan je i po pitanju napada, moguće je da će Rusija igrati samo sa Smolovom u vrhu, a on smatra da je to nedovoljno.

– Karpin zna kako je Stanislav Čerčesov bio zbog toga kritiziran, a uostalom igramo kod kuće i to najvažniju utakmicu kvalifikacija.

Ipak za kraj poručuje da je Karpin “uzdrmao ekipu” te da volje i želje kod igrača neće nedostajati.

– Zbog toga se možemo nadati nekakvom pozitivnom ishodu, zaključuje, piše HRT.

Share This Article