-1.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Dražen Biljan: Dajte ljudima da rade u kompletnim prostorima i dajte im...

Dražen Biljan: Dajte ljudima da rade u kompletnim prostorima i dajte im radno vrijeme kakvo je bilo

Prošloga tjedna Stožer je razveselio ugostitelje – odlučili su da će se od prvoga rujna otvoriti i zatvoreni dijelovi kafića. Sve to, naravno, uz obvezno pridržavanje propisanih mjera. Je li to dovoljno ili ne, rekao je Dražen Biljan iz Nezavisne udruge ugostitelja u Studio 4.

– Zadovoljni smo, da. Moramo biti zadovoljni. Konačno su i naši kolege, vlasnici kafe barova, nakon punih 9 mjeseci dobili priliku da konačno počnu raditi u kompletnim svojim prostorima. To daje razloga za zadovoljstvo. Međutim, jako je to daleko od onoga što je nama potrebno, što mi želimo, i što nama treba, istaknuo je.

– Mi smo obavili konkretan dogovor s našim stožerom prošli petak. Nažalost, nismo uspjeli produžiti radno vrijeme. I još uvijek traje, uvjetno rečeno, borba za otvaranje noćnih barova i disko klubova. Nezavisna udruga ugostitelja da bi se i oni trebali otvoriti. Velika većina naših kolega je i u toj sekciji zatvorena i prijeko je potrebno da oni čim prije počnu raditi. Smatramo da to hoćemo li raditi duže ili kraće ne ovisi o Covidu, naglasio je.

– Mislim da nam treba dati radno vrijeme kakvo je bilo i prije Covida, niti jednom prilikom kad smo god tražili u svim ovim razgovorima i pregovorima s našim Stožerom – podatke o tome koliko je ljudi zaraženo u našim objektima, u ovih godinu i pol taj podatak nikad nismo dobili, ustvrdio je.

– Ja bih vidio što se događa u Europi. Velika Britanije je kompletno otvorila, ukinula sve mjere. Najava iz Danske dolazi da oni isto ukidaju sve mjere. Nakon punih godinu i pol mislim da je došlo vrijeme da ukinemo sve mjere i dajte da osvijestimo situaciju građanima cijele Europe pa tako i Hrvatske – osobna odgovornost svakog građanina. Znamo kakva je bolest, znamo što nas je “strefilo”, prebacimo to na osobnu odgovornost, imamo alate – to cjepivo, dajte ljudima da nakon godinu i pol počnu, uvjetno rečeno, normalno živjeti, poručio je, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike