15.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Plenković o Beroševoj najavi mogućnosti ukidanja svih mjera

VIDEO Plenković o Beroševoj najavi mogućnosti ukidanja svih mjera

U ponedjeljak se održala zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon sjednice izjavu je dao predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, prenosi N1.

“Zadovoljni smo rejtingom HDZ-a, na 30 je posto, vodimo Vladu, suočavamo se s izazovima koji su u hrvatskom društvu dominantni, to je prije svega borba s panedemijom i svim što je ona promijenila u načinu funkcioniranja života. Zadovoljni smo što nam je praktički cijela ljetna sezona ostala u narančastom prema karti ECDC-a, to je omogućilo izuzetno dobru turističku sezonu koja će prema procjenama Ministarstva turizma biti između 70 i 75 posto rekordne 2019. To je osobito važno i zbog prihoda i u ekonomskom pogledu za naš oporavak”, rekao je Plenković.

“Na tom tragu su i dobri podaci za drugi kvartal, rast BDP-a od 16,1 posto, kada to stavimo u kontekst najveće prosječne plaće ikada u Hrvatskoj, preko 7100 kuna, nikad veća zaposlenost, nikad manja nezaposlenost, izbjegnute socijalne frakture, onda s optimizmom možemo gledati na što brži ekonomski oporavak Hrvatske i to je temeljna zadaće Vlade”, dodao je.

Rekao je da je obnova Banovine jedna od ključnih projekata Vlade.

“Moramo ubrzati procesi kako bi se obnova na području Banovine, ali i Zagreba ubrzala”, kazao je.

Što se tiče situacije s pandemijom korona virusa, Plenković je rekao da “sigurno neće ići u neke mjere zatvaranja, pooštravanja”.

“Vodit ćemo računa o svim aspektima, kako smo radili dosad, radit ćemo u budućnosti. Pronašli smo pravi balans, pogodili smo mentalitet hrvatskog čovjeka”, rekao je. Još jednom je pozvao sve one koji to još nisu da se cijepe, prenosi N1.

Komentirao je i prihvat izbjeglica iz Afganistana. Kaže da je 19 primljenih ljudi pomagalo našim vojnicima te ćemo im pokušati pružiti pomoć, a tu je i humani aspekt pomoći.

Potvrdio je da će uskoro doći francuski predsjednik Emmanuel Macron, prenosi dnevnik.hr.

Konačno nešto pametno i od Beroša: Broj novozaraženih nije relevantan. Moguće je i ukidanje svih mjera

Najnovije

Još iz rubrike