10.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava VIDEO Eric Clapton, čini se frustriran cjepivom protiv korone i lockdownom, objavio...

VIDEO Eric Clapton, čini se frustriran cjepivom protiv korone i lockdownom, objavio novu pjesmu “Ovo mora prestati”

U onome što se čini kao njegova posljednja salva protiv cjepiva za koronu i zaključavanja, Eric Clapton je objavio novi singl “This Has Gotta Stop” s popratnim animiranim videom koji se bavi i katastrofama zbog klimatskih promjena.

Čini se da singl “Ovo mora zaustaviti” upućuje na neka medicinska pitanja koja je Clapton iskusio nakon cijepljenja AstraZenecom ranije ove godine, kako je tvrdio, s “katastrofalnim” rezultatima.

“Ruke i noge su mi bile smrznute, utrnule ili su me pekle ”, napisao je tada.

U tekstu pjesme “Ovo mora prestati”, napisao je: “Znao sam da se nešto događa po zlu/kad ste počeli s donošenjem zakona/ne mogu micati rukama, znojim se/želim plakati, neću to više podnositi. ”

U refrenu pjeva: “Ovo mora prestati/Dosta je bilo/Ne mogu više podnijeti ovaj BS (bullshit).”

Videozapis uključuje slike ljudi koji su se pretvorili u marionete ili su zurili u svoje telefone u stilu zombija; političari ili vladini dužnosnici koji se obraćaju gomili; i drugi koji drže natpise “Sloboda” i “Dosta je bilo, dovoljno”. Također uključuje ilustraciju Jam for Freedom, grupe britanskih uličnih izvođača protiv blokade zatvorenih prostora, kao i slike svijeta u plamenu.

Počevši od “Stand and Deliver”, njegove nedavne suradnje s Van Morrisonom, “This Has Gotta Stop” povezuje se s Claptonovim nedavnim i kontroverznim komentarima o lockdownu. U srpnju je Clapton najavio da “neće nastupiti ni na jednoj pozornici ako je diskriminirana publika”. Claptonova američka turneja, koja je ograničena na uglavnom zatvorene arene na jugu, trebala bi započeti 13. rujna u Fort Worthu u Teksasu, prije nego što završi 26. rujna na Floridi, piše Rolling Stone.

Najnovije

Još iz rubrike