-1.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kako skuhati jaje koje se lako guli?

Kako skuhati jaje koje se lako guli?

Za hranu koja se toliko lako spremna (doslovno vam treba samo jaje i voda), kuhana jaja mogu zaista oduzeti puno vremena. Da stvar bude još gora, većina tog vremena ode na guljenje tog jaja.

Ako želite kuhana jaja koja se lako gule, prvo morate izabrati i kupiti prava jaja, a zatim obratiti i pozornost na to kako ih kuhate i tretirate nakon što namjetite timer, a morate namjestiti timer.

Prvo, za kuhanje je bolje izabrati jaja iz dućana nego ona domaća. Drugačiji im je sastav i ova domaća, svježa teže je oguliti. Njih je bolje ostaviti za kajgane, a ova kupovna za kuhanje.

Sljedeći korak je da jaja stavite u vodu tek kada ona zavrije. To je bolja opcija nego da jaja stavite odmah i da ona stoje u toj vodi dok ona ne dođe do točke ključanja. Kako vam se jaja ne bi razbila dok ih stavljate u vrelu vodu, polako ih spustite žlicom i onda smanjite temperaturu, dovoljno da voda pomalo kuha, a ne da jako vrije.

Namjestite timer. Na 7 minuta ako želite čvrst, ali još uvijek pomalo tekuć žumanjak, a na 10 minuta kao želite potpuno kuhan žumanjak.

Nakon toga jaja stavite u hladnu kupku na 2 do 3 minute, dovoljno da se zaustavi proces kuhanja i da ih možete držati u ruci. Naposljetku, jaja gulite pod mladom vode, to će pomoći skinuti ljusku brzo i efikasno, piše Bon Appetit, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike