14.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Drama u operacijskoj sali! Marina (31) preminula tijekom operacije nosa u elitnoj...

Drama u operacijskoj sali! Marina (31) preminula tijekom operacije nosa u elitnoj klinici

Poznata ruska poduzetnica i influencerica Marina Lebedeva (31) preminula je tijekom operacije nosa u elitnoj ruskoj klinici Artibeaut u St. Petersburgu. Uzrok smrti još se istražuje, no pretpostavlja se da za nesretnu 31-godišnjakinju bila kobna anestezija.

Marina je operacijom koja stoji 4000 funti htjela ispraviti nepravilan oblik nosa, a tijekom operacije naglo joj je porasla temperatura što je vjerojatno bila reakcija na anestetik. Čim su shvatili da se nešto čudno događa iz klinike su kontaktirali Hitnu pomoć koja je u rekordnom roku stigla na mjesto događaja no unatoč svim naporima medicinskog osoblja Marini nije bilo spasa.

“Doktori su šokirani, ovo se događa u jednoj od milijun operacija”, stoji u jednom izvješću. Snimke iz operacijske sale poslužit će kao dokaz na sudu, a odmah je pokrenut i kazneni postupak protiv kirurga zbog liječničkog nemara.

Zbog smrti pacijentice sada im prijeti zatvorska kazna u trajanju od šest godina, javlja The Sun.

Nakon što je saznao za tragičnu smrt Marinin suprug odmah se vratio sa službenog puta i preuzeo brigu oko njihovog malodobnog sina. Ravnatelj klinike Alexander Efremov rekao je medijima da je pacijentica prije operacije nosa prošla nekoliko testova, koje su izvršili visokokvalificirani liječnici. U izvještajima iz bolnice stoji da se vjeruje da je do smrti dovelo njezino genetsko stanje.

“Provest će se sudsko-medicinski pregled, ali mogu reći da smo operaciju izvršili prema svim normalnim standardima”, rekao je Efremov te naglasio da se dogodilo bilo kakvo kršenje liječničkih standarda da bi to bio prvi takav slučaj. Policija i dalje nastoji utvrditi sve okolnosti smrti koja je šokirala Rusiju, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike