16.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava "Veseli" policajac ušao u tuđi apartman u Dalmaciji i zaspao, tinejdžeri ga...

“Veseli” policajac ušao u tuđi apartman u Dalmaciji i zaspao, tinejdžeri ga zatekli na kauču. S njihovom četkicom je oprao i zube? Svi se pitaju je li MUP-ovac malo popio

Trogirska policija izašla je u petak ujutro na očevid u Apartmanima Medena u Segetu Donjem kraj Trogira. Tragom te informacije umjesto do priče o zločinu Slobodna Dalmacija je došla do pripovijetke u maniri Kušanove Uzbune na Zelenom Vrhu.

Samo što bi se u ovom slučaju roman zvao Uzbuna u Debatnom klubu. Glavni likovi su uspavani policajac i grupica zbunjenih tinejdžera koja ga je u dubokom snu zatekla na kauču u svom apartmanu.

Naime, u navedenom apartmanskom naselju smješteni su trenutno gosti koji sudjeluju na dvije manifestacije: Sindikalni susreti Sindikata policije hrvatske te Ljetni debatni kamp Hrvatskog debatnog društva.

Sindikalni susret organizirat će se bez sportskih natjecanja, s naglaskom na odmoru i druženju, kako bismo našim članovima omogućili nekoliko dana zabave i opuštanja na našem Jadranu, a isti će se održati od 26. do 29. kolovoza u Hotelu Medena u Trogiru, navedeno je na stranicama Sindikata.

U Hotelu Medena se naime održavaju zbivanja u organizaciji sindikata dok su u Apartmanima Medena članovi smješteni na spavanju. Ljetni debatni kamp Debatnog kluba se održava u Segetu Donjem od 22. do 28. kolovoza, navedeno je na stranicama Društva. Za tinejdžere u kampu se brine šest voditelja radionica, a smješteni su u apartmanima.

U petak ujutro u jednom od apartmana u kojem su smješteni dječaci od 16 i 17 godina, nakon buđenja i izlaska iz sobe su u dnevnoj prostoriji na kauču koji se nalazi uz blagovaonski stol zatekli nepoznatog muškarca kako spava.

Voditelji radionica su odmah obavijestili policiju koja je urgentno izašla na teren, jer, ipak u pitanju su maloljetnici.

– Dobar da, mi smo iz policije! – kaže patrola iz trogirske postaje koja je došla u kamp na poziv.

– Dobar dan, ja sam iz policije! – kaže muškarac s kauča.

Tako otprilike je, vjerojatno, izgledao početak razgovora. Ne znamo doduše je li muškarac s kauča imao kod sebe službenu iskaznicu ili značku, ali njegov identitet službene osobe se ubrzo dokazao. Ispostavilo se, naime, kako se radi o jednom od policijskih službenika koji sudjeluje na Sindikalnim susretima.

Tijekom noći je, nakon zabave i opuštanja obećanih na stranicama Sindikata, krenuo na spavanje u svoj apartman. Ali, veći dio apartmana se nalazi u gustoj borovoj šumi koju presijecaju staze obrasle lavandom i ružmarinom te se policajac tražeći svoj izgubio.

Nakon lutanja kroz mediteransku vegetaciju zabunom je ušao u jedan od onih apartmana koji je zauzeo debatni klub. Čovjek iscrpljen cjelodnevnim sindikalnim programom, tražio je svoj smještaj, ušao u jedan od objekata, legao na kauč i zaspao.

U njegovu obranu mora se navesti da apartmana ima 260 i da se nalaze u drvenim bungalovima koji su svi gotovo jednaki. Slobodna Dalmacija je nazvala Dubravka Jagića, predsjednika Sindikata policije Hrvatske kojem je Slobodna Dalmacija, kako je kazao, bila prvi glas o događaju.

– Ako je i došlo do takve situacije ja imam 850 ljudi i ne mogu znati tko što radi. Ne znam što bih vam rekao, ako što saznam javit ću se – obećao je.

Iz Hrvatskog debatnog kluba su potvrdili kako su zvali policiju jer se u kampu ipak radi o maloljetnicima, ali ističu kako se nije dogodio nikakav incident.

– Ispričali su nam se svi redom, i policija i organizatori – kazali su i potvrdili kako su odmah pretpostavili da se radi o sudioniku Sindikalnih susreta.

U jednoj od informacija o događaju stoji kako je policajac ušao u pogrešni apartman uslijed prekomjerne konzumacije alkohola te da među sudionicima susreta ima dosta policajaca iz unutrašnjosti. Navedeni detalju vjerojatno su doprinijeli dezorijentiranosti policajca u mediteranskom gustišu.

Kola i pričica kako je policajac oprao zube jednom od četkica u kupaoni, ali to je, vjeruje se, već predimenzionirana verzija događaja. Ali, u slučaju da se i to pokaže istinitim, članovi Debatnog kluba ne moraju brinuti zbog zaraze jer se na Sindikalnim susretima može sudjelovati samo ako imate COVID putovnicu, piše Slobodna Dalmacija.

Najnovije

Još iz rubrike