Satovi, nakit, gotovina… otkriveno što je Maji Šuput otuđeno iz stana, u vrijednosti višoj od 225.000 kuna

Instagram

Bivši policajci A. Z. (45) i njegov brat M. Z. (46) osuđeni su na višegodišnje kazne zatvora zbog provala u stanove i kuće i poznatih osoba te krađe novca i predmeta čija je vrijednost viša od 1.1 milijun kuna, prenosi danica.hr.

Prema presudi, u razdoblju od srpnja 2016. do siječnja 2017. godine provalili su u domove deset poznatih osoba na nekoliko lokacija – Zagreb, Osijek i Velika Gorica – te su iz domova otuđili veliku količinu novca i vrijednih stvari. Braća su pomno planirala akcije, a u stanovima su čak ostavljala čaše i opuške s tragovima njihova DNA. Dvojac je vrlo brzo otkriven, 2017. godine završili su u istražnom zatvoru, a nepravomoćne presude dočekali na slobodi.

Jedan od počinitelja dobio je godinu dana zatvora više zbog uništavanja dokaza, nakon što je tijekom ispitivanja u policijskoj stanici neprimjetno uzeo USB s policijskog stola i bacio ga u WC školjku. Provalili su u domove poznatog stomatologa Marka Marovića, suvlasnice Centra za vozila Hrvatska Sanje Lozić, pjevačice Maje Šuput, brokera i investitora Tonćija Korunića, dr. Ane Mlinarić Džepina iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, Tome Škore iz BC Instituta, bivšeg rektora zagrebačkog sveučilišta Alekse Bjeliša, menadžera HT-a Marina Zovka, poduzetnika Vedrana Čavline i Tatjane Vrdoljak, bivše supruge osječkog političara Ivana Vrdoljaka.

Provala u stan pjevačice Maje Šuput (41) na zagrebačkom Bijeniku dogodila se u razdoblju između 9. i 11. siječnja 2017. godine između 23:00 i 12:30, dok je ona bila na odmoru u Meksiku. Maja je ostala bez predmeta u vrijednosti višoj od 225.000 kuna među kojima su nakit, gotovina i razni uređaji. Iz garderobe u sobi ukradeno je više komada raznog vrijednog nakita od bijelog i žutog zlata te srebra i to naušnice, narukvice, prstenje i lančići, prijenosni metalni sef u kojem se nalazilo 5000 eura u raznim apoenima, oko 45.000 kuna u raznim apoenima i ručni sat marke Rolex s pripadajućom dokumentacijom, mobitel marke iPhone 6 i iPhone 6S s autopunjačem, rezervni ključevi automobila marke Mercedes, fotoaparat marke Canon i rezervni ključ stana, uređaj Apple iPad, Apple iPad Mini i daljinski upravljač Apple za zvučnike te tri ručna sata marke Michael Kors, objavljeno je u popisu ukradenih stvari, prenosi Večernji.

Share This Article