15.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Ždrijeb Lige prvaka donio dodatnu tugu za Dinamo! Messi ide na Guardiolu

Ždrijeb Lige prvaka donio dodatnu tugu za Dinamo! Messi ide na Guardiolu

Ždrijeb 67. Lige prvaka, ili 30. otkako je natjecanje preimenovano iz Kupa prvaka, u Istanbulu otkrio nam je što nadolazeća sezona nosi, a prema jakosnim skupinama, već je bilo jasno da nas čeka jako uzbudljivih gotovo devet mjeseci. To se i potvrdilo pa svakako da zaljubljenici u nogomet jedva čekaju 14. rujna i početak natjecanja.

Naime, dovoljno je bilo vidjeti prvu i drugu jakosnu skupinu da bi sve bilo jasno. Bilo je nemoguće ne dobiti barem dvije skupine s megamomčadima.

U prvoj su jakosnoj skupini bili branitelj naslova Chelsea, osvajač Europske lige Villarreal, prvak Španjolske Atlético Madrid, prvak Engleske Manchester City, prvak Italije Inter, prvak Njemačke Bayern, prvak Francuske Lille i prvak Portugala Sporting.

Zatim je slijedila druga jakosna skupina, ali po imenima daleko jača no prva.

U njoj su se nalazili Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester United, PSG, Liverpool, Sevilla i Borussia (D). U trećoj jakosnoj skupini su bili Porto, prvak Nizozemske Ajax, Šahtar, Leipzig, prvak Austrije Salzburg, Benfica, Atalanta i prvak Rusije Zenit.

U posljednjoj jakosnoj skupini su bili Sheriff, prvak Moldavije koji je izbacio Dinamo s ukupnih 3:0. Zatim slijedi prvak Ukrajine kijevski Dinamo, prvak Belgije Clube Brugge, prvak Švicarske Young Boys, Milan, prvak Švedske Malmö, prvak Turske Bešiktaš i Wolfsburg.

Finale se igra 28. svibnja 2022. na stadionu Zenita u Sankt Peterburgu – Gazprom Areni. Novitet ove sezone jest to što ne vrijedi pravilo gola u gostima. Također, jedan je debitant – upravo Sheriff. Zanimljivost i je da Španjolci imaju čak pet predstavnika, Portugalci tri i Francuzi dva, piše Večernji.

SKUPINA A: Manchester City, PSG, Leipzig, Club Brugge

SKUPINA B: Atlético Madrid, Liverpool, Porto, Milan

SKUPINA C: Sporting, Borussia (D), Ajax, Bešiktaš

SKUPINA D: Inter, Real Madrid, Šahtar, Sheriff

SKUPINA E: Bayern, Barcelona, Benfica, Dinamo (K)

SKUPINA F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys

SKUPINA G: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg

SKUPINA H: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmö

Najnovije

Još iz rubrike