23.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Evo detalja drame u Medulinu: Da nije bilo njih dvojice, mogao je...

Evo detalja drame u Medulinu: Da nije bilo njih dvojice, mogao je izgorjeti cijeli porat

Pet je brodica danas oko 14 sati izgorjelo u medulinskoj lučici nakon što se zapaljena brodica u luci zabila u mol. Time je izazvala srećom samo štetu od 100 tisuća eura, i srećom nije bilo ljudskih žrtava, a očevici kažu da je šteta mogla biti puno veća.

Naime, kako je Jutarnji čuo iz zasad nepoznatih razloga jedna se brodica zapalila u luci na kojoj su bili ljudi. Oni su skočili u more ne bi li se spasili, a maestral je zapaljenu brodicu otpuhao do mola, a odmah zapalio još 4 broda. Radi se većinom o gliserima čija se vrijednost kreće od 15 do 30 tisuća eura.

– Srećom da su u tom trenu na molu bili otac i sin – ribari Adriano i Mateo Lorenzin koji su odmah uskočili u pomoć i svoji gumenjakom bukteću brodicu oteglili dalje u lučicu. Odmah nakon toga su došli i vatrogasci te je požar srećom brzo lokaliziran.

Da nije bilo dvojice ribara, mogao je izgorjeti cijeli porat. Bila bi to velika šteta, kazao je jedan od očevidaca ovog nesretnog slučaja Ivo Lorencin.

Nakon što je požar ugašen, ostatke nekadašnjih brodica i glisera, koji su u vlasništvu lokalnih ljudi, vatrogasci i lokalno poduzeće koje upravlja lučicom, oteglili su ih na drugu stranu medulinske luke, a vatrogasci i policija zatvorili su mjesto nesreće.

More je bilo puno pjene i ostataka zapaljenih brodova, a cijelo se popodne u zraku osjetio miris paljevine. Vlasnici brodova koji su stradali u ovoj nesreći nisu bili raspoloženi za razgovor.

A kako je kazao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Ivica Rojnić jedna je brodica također nagorjela.

– Dojavu o zapaljenju brodice zaprimili smo u 14.19 minuta, a požar je u 14.55 sati lokaliziran. U gašenju je sudjelovalo 54 naša vozila i 11 vatrogasaca, kazao je. Uzroci požara još nisu utvrđeni, piše Jutarnji.

VIDEO Veliki požar u Medulinu, gore brodovi u luci

Najnovije

Još iz rubrike