24.8 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Zagrebački zastupnici o otpadu uoči sjednice

Zagrebački zastupnici o otpadu uoči sjednice

Uoči sutrašnje sjednice zagrebačke gradske skupštine, niz vijećnika obratio se novinarima.

– Želimo da nam gradonačelnik iznese svoje kratkoročne, srednjoročne i dugoročne planove jer svi ćemo se sjetiti kako je njihova bitka za Zagreb započela 2017. godine, u stilu vojnika s Iwo Jime zapiknuli su zastavu na brdo glomaznog otpada na Jakuševcu i najavili njegovu sanaciju, njegovo zatvaranje, rekao je Mislav Herman, gradski zastupnik HDZ-a.

– Mi smo potpuno svjesni da Zagrebu treba jedan cjeloviti sustav gospodarenja otpadom. Očekujemo od gradonačelnika da ga prezentira. U isto vrijeme znamo da ne smijemo dozvoliti da se gradske ulice pretvore u smetlište, rekao je Joško Klisović, predsjednik skupštine grada Zagreba (SDP).

– Od 2016., kada je uvedena mjera, na žalost, broj novorođene djece nije značajnije porastao, svih ovih godina se kreće oko 8000 novorođene djece. Također, mjera nije utjecala na broj obitelji koje su se iselile, rekla je zastupnica Davorka Moslavac Forjan (SDP).

– Napravi rebalans proračuna, da vidimo financijsku sliku grada Zagreba, a onda možemo razgovarati o bilo kojoj mjeri i odluci oko ukidanja. Ovako kad nemamo financijsku situaciju, netko je rekao, imamo novaca ili nemamo, ne možemo tako razgovarati, rekao je zastupnik Mario Župan (HDZ), piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike