16.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Većina turista ne nosi maske, prodavačica ogorčena: Poljak je pokazao spolovilo i...

Većina turista ne nosi maske, prodavačica ogorčena: Poljak je pokazao spolovilo i pljunuo me

Prodavačice i mještani u Podstrani imaju problem s turistima koji odbijaju nositi zaštitne maske. U trgovinama prehrambene robe maske nose jedino domaći i prodavačice, a za strance mjere, kako navode, izgleda ne važe.

– Evo jutros, jedna u tangama s mrežom preko polugole stražnjice, čujem govori francuski, bez maske. Lako bi ja prešla preko gole pozadine, na to smo navikli preko ljeta, ali zašto usta i nos ne pokrije, to mene muči, kazala je mještanka za Slobodnu Dalmaciju te dodala:

– Još uđu u dućan bez problema. A mi smo ove zime morali čekati red da netko izađe kako bi ušli i normalno kupovali. Zašto se njima ne zabrani ulazak, nego ih se propušta, pita se mještanka. Prodavačice iz Podstrane navode kako turisti ne žele nositi maske, barem ne većina njih.

– Evo baš nam je danas bila Civilna zaštita zbog toga. Obilaze stalno, ali što ću ja kad oni neki jednostavno neće da nose maske, kazala je jedna, dok je njezina kolegica opisala neugodnu situaciju koju je zbog nošenja maski imala s jednim Poljakom.

– Ja pokrivena njegovom pljuvačkom preko pola ruke, a on spustio gaće i golog međunožja viče na mene zbog maske. Imao je oko 50 godina, dolazio je i prije, pa smo znali da je Poljak. Od tada se bojim išta kazati ako mislim da je netko agresivan. Procijenimo i upozorimo kad mislimo da nećemo doživjet nešto slično od “antimaskera”, navela je. Iz Stožera civilne zaštite Podstrane navode kako o eventualnim propustima svakodnevno upozoravaju voditelje trgovina.

– U pogledu obaveznog korištenja zaštitnih maski u trgovinama, možemo vas izvijestiti da članovi stožera redovito, dvaput dnevno (ujutro i navečer) obilaze trgovine i upozoravaju djelatnike odnosno voditelje trgovina o eventualno uočenim propustima. Također, Stožer je u stalnoj komunikaciji s odgovornim osobama trgovačkih lanaca koji posluju na području općine Podstrana te se konstantno ukazuje na obvezu pridržavanja epidemioloških mjera, naveo je za Slobodnu Dalmaciju član Stožera CZ Općine Podstrana Ante Minigo, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike