-1.1 C
Zagreb
Naslovnica Sport Užasna ozljeda Istoka Rodeša na treningu veleslaloma: Savez objavio što mu se...

Užasna ozljeda Istoka Rodeša na treningu veleslaloma: Savez objavio što mu se dogodilo

Hrvatski skijaš Istok Rodeš ozlijedio se na treningu veleslaloma na pripremama za novu sezonu. Rodeš je zapeo za kolac i slomio lakat lijeve ruke.

Skijaš iz Varaždina se vratio u Hrvatsku, operiran je i sada slijedi oporavak.

”Naš reprezentativac i osvajač 6. mjesta u slalomu na FIS Svjetskom prvenstvu u Cortini d’Ampezzo 2021., Istok Rodeš, je prošli tjedan, na treningu veleslaloma u švicarskom Saas Feeu, rukom zapeo za kolac i slomio lakat lijeve ruke.

Vratio se u Zagreb gdje mu je napravljen rendgen i magnetska rezonanca na kojoj je ustanovljeno puknuće kosti i lateralnoga kolateralnog ligamenta lakta te je u utorak ujutro podvrgnut operaciji.

Operaciju je uspješno obavio dr. Damir Starčević, u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion u Krapinskim toplicama, koji je Istoku ugradio metalnu pločicu i vijke na mjestu prijeloma te „sašio“ puknuti ligament.

Nakon operacije Istoka najprije čeka rehabilitacija u Termama Selce kod dr. Vlaste Brozičević, a ukoliko sve prođe u redu s cijeljenjem i rehabilitacijom, povratak na snijeg očekuje se za dva do tri mjeseca”, stoji u obavijesti Hrvatskog skijaškoj saveza, piše Gol.hr

Najnovije

Još iz rubrike