SDP-ovac iz Zadra objavio: Poslušajte snimku kako HDZ-ov šef karantene za zaražene traži uplate na privatni račun

Screenshot

Zadarski SDP-ovac Jure Zubčić na svom Facebook profilu objavio je audiosnimku na kojoj se čuje kako jedan muškarac govori drugom da novac za karantenski smještaj uplati na njegov privatni račun. Zubčić tvrdi da je muškarac koji traži uplate vršitelj dužnosti ravnatelja Učeničkog doma Stipica Radoš.

“Dugo sam živio u zabludi da će bavljenje politikom biti sučeljavanje argumenata i borba za implementaciju ideja. U teoriji bi to trebalo biti. No, kad nasuprot sebe imaš Zadarski HDZ politika postaje sve osim toga. U borbi da makar jedan kotačić ovog našeg grada i županije pokrenem na bolje često imam osjećaj kao da se bavim istragama, a ne politikom.

Učestalo dobijemo informacije o raznim malverzacijama u javnim poduzećima i ustanovama, ali s obzirom u kakvom društvu živimo ljudi se boje progovoriti te onda naše tvrdnje ostanu na razini prepiranja, a nadležni organi progona, koji imaju ovlast provjeriti tvrdnje, ostanu često gluhi. Kao da treba organizirati humanitarnu akciju da im pribavimo pužnice.

Tako da ovog puta ne govorim o kriminalu jer imam saznanje, već jer imam dokaz. A kako ne spadam u političare koji javno u intervjuima govore o tome kako su svjedočili kaznenom djelu, ali ga nisu prijavi, tako sam ja ovo kazneno djelo već prijavio nadležnoj policijskoj postaji. Pa krenimo:

Stipica Radoš, ravnatelj srednjoškolskog đačkog doma u Zadru u svrhu naplate karantenskog smještaja turista koji su pozitivni na korona virus šalje svoj privatni bankovni račun. Pa da ponovimo, ravnatelj ustanove usluge doma želi naplatiti na svoj osobni račun. Za usporedbu, to vam je kao da vam policajac traži da kaznu za brzu vožnju platite na njegov privatan račun.
Pazite sad, čovjek se pravda da je računovodstvo na godišnjem odmoru. Tako vjerojatno i blagajnica u dućanu kaže da ne može izdat račun jer je netko iz računovodstva na godišnjem. Zar se vama nije dogodilo da vam policajac ne može ispisati kaznu jer je netko iz računovodstva na godišnjem?

Obično kokošarenje čovjeka koji se hvali da je osnivač HDZ-a, a svojedobno je javnosti objašnjavao za kakvu Hrvatsku se borio. Ovim djelima je pokazao za što se stvarno borio i kakvu nam Hrvatsku takvi kao on ostavljaju. Opustošenu, opljačkanu i demoraliziranu državu iz koje svatko normalan s pogledom u budućnost želi otići.

Bez imalo patetike, ali ima nas koji vas motrimo i gledamo što radite. Ma koliko se ponekad činila to borba s vjetrenjačama vrijedi se boriti.

Zahtijevam od župana Longina hitnu smjenu ravnatelja Radoša jer osoba ovih niskih moralnih i ljudskih vrijednosti ne smije biti na čelu javne ustanove!”, napisao je na svom profilu te objavio snimku.

Na snimci se čuje glas muškarca koji je pitao podatke za uplatu jer ne može samo preko IBAN-a, jer se mora upisati kome se uplaćuje. Na što drugi muškarac govori da je posao WhatsApp. Nakon toga prvi muškaarc govori: “Poslali ste IBAN, a ne naziv primatelja”. “Stavite ‘Stipica Radoš’ samo”, kaže muškarac , a na pitanje je li to privatni račun, on je odgovorio da ne možemo sad drugačije kad su oni svi na godišnjemu, piše RTL.

Share This Article