14.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno HDZ-ov šef karantenskog smještaja u Zadru komentirao objavljenu snimku: Sve je izvučeno...

HDZ-ov šef karantenskog smještaja u Zadru komentirao objavljenu snimku: Sve je izvučeno iz konteksta!

Zadarski SDP-ovac Jure Zubčić na svom Facebook profilu objavio je audiosnimku na kojoj se čuje kako HDZ-ovac Stipica Radoš, ravnatelj Učeničkog doma koji se iznajmljuje kao prostor za karantenu osobama koje sumnjaju ili imaju koronavirus, govori drugom da novac za karantenski smještaj uplati na njegov privatni račun.

Naime, muškarac je Radoša pitao podatke za uplatu.

“Pa ja sam vam poslao, jesam li vam poslao na WhatsApp?” pitao je Radoš muškarca.

“Poslali ste IBAN, a ne naziv primatelja”, odgovorio mu je.

“Stavite ‘Stipica Radoš’ samo”, kazao je Radoš, a na pitanje je li to privatni račun, on je odgovorio da “ne možemo sad drugačije kad su oni svi na godišnjemu, o tome se radi”.

Radoš je za Zadarski.hr o ovom slučaju kazao kako mu je savjetovano da ne daje nikakve službene izjave.

“Samo ću vam reći da je sve izvučeno iz konteksta i da nemam što kriti”, kazao je ravnatelj Radoš ne želeći išta dodatno demantirati ili pak javnosti objasniti kako se našao u situaciji sa snimke.

Kako doznaje Zadarski.hr, ravnatelj Doma nadležnima se pravdao da nije ništa krivo učinio te kako su se stvari zakomplicirale jer su svi djelatnici knjigovodstva bili na godišnjem.

Rekao im je da su turisti htjeli plaćati u eurima i da Dom nije imao otvoren devizni račun te kako je zbog toga korisnicima dao broj svog privatnog računa. Pravdao se time i da novac još uvijek “stoji” na njegovom računu te kako ga on nije podizao.

Na objavu kompromitirajuće snimke reagirala je i Zadarska županija, točnije župan Božidar Longin jer je, čim je doznao za spomenuti zahtjev, preko resornog pročelnika zatražio hitnu sjednicu Domskog odbora i njihovo očitovanje.

“Riječ je o ozbiljnim optužbama, ali ćemo detaljniji komentar svakako imati nakon što dobijemo konkretnije i potpunije informacije”, kazali su iz Zadarske županije, prenosi RTL.

SDP-ovac iz Zadra objavio: Poslušajte snimku kako HDZ-ov šef karantene za zaražene traži uplate na privatni račun

Najnovije

Još iz rubrike