30.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Vrijeme krajem tjedna pravo jesensko

Vrijeme krajem tjedna pravo jesensko

Iako su se oblaci dijelom razišli pa jutros ima u sunčanih perioda u dijelovima zemlje, nestabilnosti se premještaju prema srednjem Jadranu, tako da idućih sati treba računati na pljuskove. Nestabilnosti će se uglavnom držati srednjeg i južnog dijela Jadrana, no bit će ih lokalno i u unutrašnjosti. Na kopnu jutros ima lokalno i pojave magle, dok vozačima duž obale otežava bura, koja je jaka, osobito pod Velebitom.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A1 između južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i na A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Bura će još i u srijedu biti jaka, olujnih udara, na sjevernom dijelu, osobito prijepodne. Sutra još treba računati i na nestabilnosti, štoviše, lokalno obilnija oborina moguće je duž Jadrana, i to uglavnom u dijelovima Dalmacije.

U četvrtak bismo pretežno predahnuli od oborine, i malo će zatopliti, kako će biti pretežno sunčano. No, vrlo brzo slijedi novo jače pogoršanje vremena, u noći na petak i u petak.

Od petka ponovno hladnije u skladu s prilikama, više jesenski nego ljetno, javlja N1.

Najnovije

Još iz rubrike