16.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Tomašević objavio imena novih članova Uprave ZG Holdinga

Tomašević objavio imena novih članova Uprave ZG Holdinga

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj konferenciji za medije objavio je imena tri dodatna člana Uprave Zagrebačkog Holdinga koji će na dužnost stupiti u rujnu. To su Ivan Novaković, Boris Sesar i Matija Subašić Maras.

– Ivan Novaković ima dugogodišnje iskustvo u INA-i i u području IT-ja, Boris Sesar ima dosta iskustva u telekomunikacijama i digitalnim transformacijama, a Matija Subašić Maras ima iskustvo na osiguranju, farmaceutskoj industriji, rekao je Tomašević.

Tomašević je objavio i imena novoimenovanih vršitelja dužnosti i pročelnika u nekoliko različitih ureda u zagrebačkom poglavarstvu.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec je najavila kako će Zagrebački holding danas raspisati nove javne natječaje za voditelje podružnica.

– Danas će Holding raspisati javni natječaj za 17 izvršitelja, voditelja podružnica, direktora. Radi se o velikom natječaju za 17 rukovodećih pozicija, rekla je Dolenec dodavši da će javni natječaji biti objavljeni na web stranicama Holdinga.

Istaknula je da će jedan od uvjeta biti petogodišnje radno iskustvo te da od kandidata očekuju da, uz sve formalne uvjete, uz prijavu prilože i svoj prijedlog programa razvoja podružnica za koje se javljaju. Natječaj će biti otvoren dva tjedna nakon čega će biti proveden selekciji postupak.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet izvijestio je o tri teme vezane uz obnovu.

– Crveno označene zgrade su obrađene, njih 958, a prošli tjedan je krenula obrada narančasto označenih zgrada, njih 4072. Do sada je obrađeno 650 zahtjeva. Građani mogu naručiti mobilne timove ako nisu bili kod njih na telefon 01 610 1171, objavio je Koraet.

Rekao je kako je u pratnji pročelnika Bilića obišao gradilišta svih škola.

– Uočena je potreba jače koordinacije svih dionika u procesu obnove, istaknuo je.

– Jučer smo imali dvosatni sastanak s predstavnicima drugog po veličini novozelandskog grada koji je 2011. doživio snažan potres u kojem je poginulo gotovo 200 ljudi. Postavljeno je niz konkretnih pitanja o provedbi obnove i o problemima obnove. Imperativ je obnova u potezima, u blokovima, u ulicama i o tome sada razmišljamo. Gradilišta trebamo koncentrirati na taj način, istaknuo je.

Na novinarsko pitanje o naknadama u školski odborima gradonačelnik Tomašević je rekao kako tako nitko neće doći do novca jer su te naknade smanjene za 50%.

– Postoje dva javna natječaja za dva člana u školskom odboru osnovnih i srednjih škola gdje se građani javljaju. Postoji jedan član odbora za kojeg smo pozvali sve jedinice mjesne samouprave da predlože kandidate. Naknade u školskim odborima se kreću oko 200 kuna, istaknuo je Tomašević, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike