22.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Policija objasnila kako je droga dospjela u šibenski zatvor

Policija objasnila kako je droga dospjela u šibenski zatvor

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU šibensko-kninske u suradnji sa zaposlenicima Zatvora u Šibeniku i u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom, 40-godišnjakom, 26-godišnjakinjom, 32-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedopuštenog posjedovanja, nabave i izrade oružja ili eksplozivnih tvari.

Istraživanjem su utvrdili da se 51-godišnjak, kao zaposlenik Ministarstva pravosuđa i uprave, Zatvora u Šibeniku, od 1. svibnja do 22. kolovoza u Šibeniku, dogovorio s 40-godišnjakom koji izdržava zatvorsku kaznu da će mu dostavljati drogu u zatvor radi daljnje preprodaje, a s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi za obojicu.

Utvrđeno je kako je 40-godišnjak preko mobilnih telefona komunicirao s ostalih troje prijavljenih od kojih je nabavljao drogu. Nakon što bi 40-godišnjak dogovorio nabavu droge ili mobilnog telefona, troje prijavljenih bi na širem području Šibenika dostavljalo sve naručeno 51-godišnjaku koji bi, kao zaposlenik Zatvora u Šibeniku, sve unio u prostorije zatvora i u najpogodnijem trenutku predao 40-godišnjaku.

U ukupno devet utvrđenih situacija u kojima je unio drogu i mobilne telefone u zatvor 51-godišnjak je zatražio i ukupno dobio 13 tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja u prostorijama Zatvora u Šibeniku obavljene su pretrage spavaonica zatvorenika. U pretragama je kod 40-godišnjaka, kao i kod drugih zatvorenika, pronađeno i privremeno oduzeto 15,3 grama hašiša, 2,9 grama marihuane, pet komada zamotanih cigareta s marihuanom, tzv. joint, 18 tableta te šest mobilnih telefona s pripadajućim punjačima.

Nadalje, pretragom obiteljskih kuća i stanova svih osumnjičenika pronađeno je i oduzeto 9,5 grama bruto težine marihuane, digitalna vaga, 60.100,00 kuna, 750 eura, automatska puška cal. 7,62×25 sa spremnikom i 118 komada streljiva te poluautomatski pištolj cal. 7,62×25 s tri spremnika i 45 komada streljiva.

Svi osumnjičeni su, osim 40-godišnjaka koji je na izdržavanju kazne zatvora, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, piše HRT.

Skandal u šibenskom zatvoru: Policija razbila dilerski lanac, među glavnim operativcima i – zaposlenik zatvora

Najnovije

Još iz rubrike