-1.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Osječki gradonačelnik Radić: Bolja gospodarska slika i novi projekti vraćaju građane natrag

Osječki gradonačelnik Radić: Bolja gospodarska slika i novi projekti vraćaju građane natrag

RTL-ov reporter Tin Kovačić javio se uživo iz Osijeka ili kako to on kaže “najljepšeg grada za život u Hrvatskoj”, koji je doživio dva velika val iseljavanja mladih 2013. i 2016. godine. No, sada se stvara novi trend vraćanja mladić i rasta nataliteta. Tamo je razgovarao je s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Radićem.

Gradonačelnik kaže kako je razlog vraćanja ljudi u Osijek bolja gospodarska i društvena slika grada. “U suradnji sa županijom radimo gospodarski centar u vrijednosti od 66,5 milijuna kuna pa evo i jedna ekskluziva je gospodarska zona u Nemetinu će uskoro biti ptpisan ugovor za prodaju zadnje parcele, znači 25 parcela idemo u proširenje gospodarske zone. Od infrastruktirnih projekata bih rekao podvožnjak na Čepinskoj, 93 milijuna kuna je vrijednost projekta”, otkrio je mladi gradonačelnik.

Što se tiče društvenih događanja, gradonačelnik se pohvalio kako je u gradu bilo preko 20 koncerata, Pannonian Challange, Osiječko ljeto kulture, Ljetnih noći. “Također obnova Copa Cabanne gdje smo vidjeli tisuće Osječana koji se kupaju i uživaju na najpopularnijoj kontinentalnoj plaži u Hrvatskoj. Zaista je bilo puno društvenih događanja i projekata i drago nam je da to podatci pokazuju”, radosno je kazao gradonačelnik.

Na pitanje kako Osječanima prikazati da je dobra odluka ostati u Slavoniji, gradonačelnik je odgovorio: “Tu govorimo o gospodarskoj slici, mnogi gospodarski projekti od starnih i domaćih investitora, ali ono što Osijeku kronično nedostaje je broj mejsta u vrtiću. Svjedočimo situaciji da imamo 160 djece ispod crte. Mi smo kao nova Gradska uprava sebi uzeli za zadatak da ćemo na određeni način napraviti da sva djeca budu upisana u vrtiće”.

“Krenuli smo i u projektiranje novog vrtića. Stipendirali smo i izvrsnost gdje smo nagradili 109 osječkih maturanata”, pohvalio se Radić.

Velika tema među Osječanima su komarci kojih ima mogu i bila je ove godine teška sezona u bobi s njima. Kao novopečeni gradonačelnik jedna od prvih odluka je Radiću bila slanje aviona za špricanje komaraca. “Do danas smo prošli 104 tretmana komaraca u odnosu na prošlu godinu kada je bilo 36 tretmana. Nagodinu ćemo napraviti ustanovu i krenuti ćemo ranije u tretiranje komaraca jer oni se riješavaju u ožujku i travnju”, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike