Krznar: U sportu je sve moguće

Foto: Screenshot / GNK Dinamo

Dinamo je održao posljednju konferenciju za medije uoči sutrašnjeg uzvratnog susreta play-offa Lige prvaka protiv moldavskog Šerifa. Modri moraju nadoknaditi veliku prednost od 3:0. Utakmica se igra u srijedu od 21 sat uz prijenos na HTV2. Uvodna emisija počinje u 20.05.

Na konferenciji za medije govorili su trener Damir Krznar i Luka Ivanušec.

– Mi vjerujemo da ova momčad ima snage, energije i znanja nadoknaditi zaostatak. Vjerujemo da možemo doći do pozitivnog rezultata, do rezultata koji nas vodi u Ligu prvaka. U sportu je sve moguće, u nedavnoj prošlosti i mi smo to dokazali. Zaista vjerujemo da možemo napustiti stadion uzdignutih ruku, rekao je na početku trener Damir Krznar.

– Potpisao bih svaku trenerovu riječ. Vjerujemo da možemo proći i dohvatiti Ligu prvaka. Atmosfera je pozitivna, napravili smo nekoliko razgovora, očekujemo veliku podršku navijača i da sutra možemo napraviti što želimo, istaknuo je Luka Ivanušec.

– Moramo zatvoriti pristupe našem golu i to je osnova na čemu temeljimo nadu da sutra možemo proći. Ne smijemo primiti gol, otići u fazu napada s igračem, dva viška. Moramo ubiti njihovu kontru koja nas je koštala rezultata u Tiraspolu, dodaje Krznar.

Odluka u formaciji spada u taktičke zamisli za koje bih volio da ostanu zatvoreni ističe Krznar, dodajući da što se tiče situacije s Jakićem i Ademijem, situacija nije dobra.

– Zglob je kod Jakića otečen, jučer nije bio spreman za trening, vidjet ćemo danas i odlučiti. Ademi neće biti spreman za početak, čekat će svoju priliku da uđe ako će to biti potrebno, dodaje Krznar.

Na pitanje koliko ga brine obrana, Krznar kaže da je sutra prevažna utakmica, te da imaju rješenja u našem kadru. Vjeruje da je to dovoljno dobro za napraviti dobar rezultat.

– Svjesni smo toga da smo napravili puno loših stvari u Tiraspolu, morali smo o tome popričati. Sutra mislim da, jednostavno, kada budemo ekipa da onda imamo šanse. O tome smo najviše pričali, da sve napravimo zajedno. To je prvi i glavni cilj, ako tako bude, onda će naša kvaliteta doći do izražaja.

Što se tiče navijača, Krznar kaže da prema najavama, stadion će pun.

– Dinamovci stoje uz klub, sigurno će doći u velikom broju i da će nas podržavati tijekom cijele utakmice. Na njihovim krilima to možemo ostvariti, ističe Krznar.

– Želimo da oni budu 12 igrač, sigurno će nam oni pomoći, i kada bude teško da će nam dati dozu energije da napravimo rezultat koji želimo, dodaje Luka Ivanušec.

Šerif više od dvije godine nije izgubio s tri razlike, koliko je to opterećujuće?

– Sutra je jedna specifična utakmica. Sve statistike padaju u vodu. Uvijek se volimo loviti za zakon velikih brojeva… To je nebitno, moramo pokušati izrealizirati naše ciljeve. Ne smijemo zanemariti kvalitetu Šerifa, kompaktni su u obrani, opasni su u kontrama. Moramo to limitirati i iskoristiti pukotine u njihovoj obrani, dodaje Krznar.

Dodaje da moraju krenuti izuzetno ofenzivno, ali se ne smije zanemariti faza obrane.

– Mora biti balansa, ali krenut ćemo napadati od prve minute pa ako treba do 120 minute. To garantiram da hoćemo, dodaje.

Na pitanje hoće li igrači dobiti slobodne dane ako prođu Šerif, Krznar je rekao da do Osijeka nema odmora, a nakon toga da će oni koji nisu na popisu za reprezentacije, dobiti dva, a možda i tri dana odmora.

– Čeka nas pakleni ritam do prosinca, evo obećavam da će biti slobodnih dana za Božić.

Dodaje da Dinamo intenzivno radi na dovođenju jednog stopera, neovisno o plasmanu u Ligu prvaka ili u Europsku ligu.

Na pitanje bi li potpisao izvođenje kaznenih udaraca Krznar kaže da iz današnje perspektive ne, ali da ga se pita sutra.

– Vjerujemo da možemo prije riješiti stvari. Da li bih potpisao produžetke? Bih, ali jedanaesterci su lutrija, dodaje Krznar.

Na kraju presice iznesen je podatak da je do sada prodano 3.500 ulaznica, da ih je samo jutros prodano tisuću te da pozivaju igrače da dođu u što većem broju, piše HRT.

Share This Article