8.8 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Dubrovnik: Prijepori zbog lokacije budućeg centra za gospodarenje otpadom

Dubrovnik: Prijepori zbog lokacije budućeg centra za gospodarenje otpadom

Vijećnici Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na današnjoj tematskoj sjednici raspravljaju o potrebi provođenja novog trasiranja na lokalitetu planiranog Centra za gospodarenje otpadom Lučino Razdolje.

Sjednica je sazvana na prijedlog vijećnika Srđ je Grad, Mosta i SDP-a, koji, uz dio stručne javnosti, ističu da je izgradnja takvog centra na krškom predjelu opasnost za zaštićeni Malostonski zaljev. Župan kaže kako je sve rađeno po propisima i da se od projekta neće odustati.

– Glavni problem je što se nalazi na krškom terenu, što je pogrešno izabrana lokacija, i što će procjedne vode iz budućeg centra za gospodarenje otpadom završiti u Malostonskom zaljevu i daljnjem toku Neretve i cijelom Dubrovačkom primorju, rekao je Marko Giljača iz “Srđ je Grad”.

– To je jedna politikantska inicijativa grupacije “Srđ je Grad”, mi ćemo to naravno odbiti jer bi to značilo dovođenje u pitanje projekta koji je strateški za županiju. Mi nećemo dopustiti da se županija guši u smeću i da turizam dođe pod upitnik, rekao Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike