23.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava VIDEO Ovako tulumari novi šef DP-a: Trešte srpske cajke, Bata Živković i...

VIDEO Ovako tulumari novi šef DP-a: Trešte srpske cajke, Bata Živković i sl., a on Vladi Citroenu stavlja krunu na glavu

V.d. predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić, koji je prije ostavke Miroslava Škore bio politički tajnik te stranke, snimljen je u Ceriću kraj Vinkovaca kako stavlja krunu na glavu tamošnjem kontroverznom poduzetniku Vladi Čuljku, na njegovu imanju, piše Telegram.

Bila je to vesela fešta, kako se može i vidjeti na nedavno nastaloj snimci, a razlog slavlja navodno se poklopio sa skorim odlaskom Miroslava Škore s čela Domovinskog pokreta. Dok Radić stavlja na glavu krunu Vladi Čuljku, zvanom Vlado Citroen, trešti glazba koja izvedbom neodoljivo podsjeća na srpski turbo-folk.

Najveći kupac – ministarstvo poljoprivrede

”Okrunjeni” Vlado Čuljak nadimak je dobio iz vremena dok je bio zastupnik francuskog Citroena i u Vukovaru imao salon njihovih automobila. Tada je bio najuspješniji diler Citroenovih vozila u Hrvatskoj, pa je Čuljak oko vrata ponosno nosio debeli zlatni lanac na kojem je kao privjesak bila zlatna pločica s logotipom Citroena.

Jedan od njegovih najvećih kupaca u to vrijeme bilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, a kasnije i Ministarstvo poljoprivrede regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva dok je na čelu tih ministarstava, od 2003. do 2009. bio Petar Čobanković, rodom iz Iloka. Taj slavonski gradić, od Cerića u kojem živi Vlado Čuljak, udaljen je svega 50-ak kilometara, piše Telegram.

U trenutku dok Radić stavlja na glavu ”krunu” Vladi Čuljku ovaj na čelu ima, kako se čini, zalijepljenu novčanicu od 100 eura, što neodoljivo podsjeća na fotografiju bivšeg gradonačelnika Splita i saborskog zastupnika Željka Keruma koji se, na nekoj sličnoj prigodi, slikao s fetom pršuta prilijepljenom na čelu, piše Telegram.

Fotografije sa šefom Vrhovnog suda

Vlado Čuljak, inače, sponzor je sličnih fešti na koje dolaze i mnogi hrvatski suci. Telegramovom novinaru Dragi Hedlu Čuljak je, prije desetak godina, dok je njegov salon Citroenovih automobila bio na vrhuncu, pokazivao galeriju uramljenih slika mnogih sudaca i političara koji su dolazili na njegove fešte. Među njima bio je i tadašnji predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, čija se slika nalazila na središnjem mjestu Čuljkove galerije.

V.d. predsjednika Domovinskog pokreta, Marija Radića Telegram je upitao kako se zatekao na Čuljkovoj fešti i zašto mu je stavljao krunu na glavu.

”Povod je bio rođendan Vlade Č. kojeg poznajem još iz ratnih vremena, kada je bio zapovjednik ratne bolnice u Vinkovcima” – napisao je Radić u SMS-u. ”Povod je bio njegov rođendan na koji sam kratko svratio, oko sat vremena, donio tortu s koje sam i skinuo tu čokoladnu ‘krunu’. Još mi nije oprostio što sam mu nepovratno zamazao košulju. Vrijeme toga je negdje oko 1. srpnja ove godine.”

Iako Radića ništa nismo pitali o glazbi koja se čuje na snimci, sam je to komentirao: ”A na vrstu glazbu kod domaćina i slavljenika ne možete utjecati” i poruku zaključio emotikonom:🤷‍♂️.

Bratić moćnog HDZ-ovca Tomislava Čuljka

Kao što se može vidjeti na našoj snimci, društvo u kojem se našao i sadašnji šef Domovinskog pokreta Mario Radić, bilo je prilično veselo, a na stolu nije manjkalo ni ića ni pića. Dok nepoznati pjevač pjeva ”Mila majko nemoj mi ga kleti, obeć’o je da će me uzeti”, društvo, među kojima ima i djece, veselo cupka oko slavljenika Vlade Čuljka, kojem u tom trenutku s glave pada kruna.

Inače Vlado Čuljak bratić je moćnog Tomislava Čuljka, dugogodišnjeg saborskog zastupnika HDZ-a i kako ga mnogi smatraju i danas najutjecajnim članom te stranke u Vukovarsko-srijemskoj županiji s jakim političkim vezama u Zagrebu. Upravo se Tomislava Čuljak smatra osobom koja je svojim utjecajem za ministra obrane u Vladi Andreja Plenkovića uspjela postaviti Vinkovčanina Marija Banožića.

Osoba upućena u zbivanja u Domovinskom pokretu komentirajući snimku proslave 64. rođendana Vlade Čuljka, s obzirom na njegove rodbinske veze s mnogo poznatijim Tomislavom Čuljkom, kaže kako nije nemoguće da se na toj fešti dogovaralo i rušenje Škore s čelnog mjesta Domovinskog pokreta, piše Telegram.

* Više o Vladi Čuljku možete doznati u ovom osebujnom videu:

Najnovije

Još iz rubrike