11.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Reiner: Komunistički zločini koje su oni počinili nad desecima tisuća Hrvata nakon...

Reiner: Komunistički zločini koje su oni počinili nad desecima tisuća Hrvata nakon završetka Drugog svjetskog rata, nikada nisu ni procesuirani, a kamoli kažnjeni

Danas sam u ime Hrvatskoga sabora u Maclju položio vijence i odao počast povodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma. Hrvatski je narod nažalost proživio sva ta tri totalitarna režima, napisao je Željko Reiner na svom fb-u.

“Zločini koje su počinili nacisti, fašisti i ustaše tijekom Drugoga svjetskog rata uglavnom su kažnjeni u brojnim sudskim procesima i te je totalitarne ideologije odavno povijest jasno i nedvosmisleno osudila. Međutim, komunistički zločini koje su oni počinili nad desecima tisuća Hrvata nakon završetka Drugog svjetskog rata, nikada nisu ni procesuirani, a kamoli kažnjeni. Dapače, neki ih još i danas pokušavaju opravdati iako niti za jedan zločin nikakvog opravdanja nema niti može biti. Za mnoge ubijene ni danas se ne zna gdje im leže kosti. Totalitarni i autoritarni režimi tijekom 20. stoljeća u Hrvatskoj i brojnim drugim europskim zemljama doveli su do progona i stradanja te ubojstava političkih neistomišljenika. Suočavanje s prošlošću, pijetet prema žrtvama i obrazovanje mladih o zločinima svih totalitarnih režima imperativ je kojim se moramo trajno voditi, i to ne zbog prošlosti, jer mrtve na žalost ne možemo oživjeti, već zbog budućnosti”, napisao je Reiner..

Biskup Košić u Sisku: Komunizam i nacionalsocijalizam su dva ljevičarska brata blizanca

Najnovije

Još iz rubrike